Velkommen til nye danske statsborgere i Brøndby

18 borgere i Brøndby fik onsdag den 19. maj dansk statsborgerskab ved en Grundlovsceremoni på Brøndby Rådhus.

For 18 Brøndby-borgere blev onsdag den 19. maj 2021 højdepunktet på en lang proces for at blive dansk statsborger. Her havde Brøndby Kommune nemlig indbudt til Grundlovsceremoni.

Dannebrogsflaget var i dagens anledning hejst foran rådhuset for at markere den festlige dag, og borgmester Kent Magelund bød hjerteligt velkommen i Kommunalbestyrelsessalen.

”I dag er en ganske særlig dag. I dag fejrer vi nemlig, at I ikke længere alene er Brøndby-borgere – men nu også danske statsborgere. Og denne ceremoni er højdepunktet på en lang proces for jer allesammen. Jeg ved, at kravene til at blive dansk statsborger er mange. Og det, at I er her i dag, er beviset på, at I endelig er nået i mål. Det er da værd at fejre”, lød det fra Kent Magelund i hans tale til de nye danske statsborgere.

Underskrivelse af erklæring men ingen håndtryk

Grundlovsceremonien blev afholdt af to omgange for at overholde corona-retningslinjerne og samtidig opfylde ønsket fra ansøgerne om at blive danske statsborgere.

Som en central del af grundlovsceremonien skulle der også oprindeligt være udvekslet håndtryk mellem borgmesteren og de 18 nye danske statsborgere. Men ligesom corona har vendt op og ned på mange andre ting, er det lovbestemte håndtryk også midlertidigt sat på pause.

Det betød, at der blev hilst på et utal af andre måder, inden de nye danske statsborgere skrev under på en grundlovserklæring om, at de vil respektere de danske værdier, overholde grundloven og leve efter de danske retsprincipper.

Et par ord om Grundloven

Borgmesteren benyttede da også lejligheden til at sige et par ord om den danske Grundlov, som de nye statsborgere netop skal skrive under på, at de vil overholde.

”Det jeg så godt kan lide ved Grundloven er, at den både tager hensyn til det enkelte menneskes rettigheder og pligter og til et forpligtende fællesskab. Et fællesskab, der er der til at hjælpe dem, der ikke selv kan. Det har vi set, har været usædvanligt vigtigt i en tid som den vi er i lige nu, hvor corona har begrænset vores frihed”.

Borgmester Kent Magelund sammen med Kuni, Nathinee og Dino som er tre af de 18 nye danske statsborgere, der netop har deltaget i en Grundlovsceremoni på Brøndby Rådhus

Borgmester Kent Magelund sammen med Kuni, Nathinee og Dino

Kuni, 32 år, fra Kina, har boet i Danmark i 19 år heraf 10 år i Brøndby. Kuni er uddannet kok men arbejder pt. i Statens Serum Institut. Nathinee, 47 år, fra Thailand, har boet i Brøndby i 15 år og er social- og sundhedsassistent på Hvidovre Hospital. Dino, 36 år, fra Bosnien, har boet i Danmark i 27 år heraf 25 år i Brøndby og er pantefoged ved Gældsstyrelsen.

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 02. juni 2021
Skrevet af Brøndby Kommune