Velkommen til Brøndby Kommunes nye hjemmeside

Brøndby Kommunes nye hjemmeside er netop gået i luften. Den skal gøre det nemmere for borgere og erhvervsdrivende at finde svar på spørgsmål, hjælp til deres gøremål og give inspiration til aktiviteter og oplevelser.

Den nye version af brondby.dk har fået den helt store overhaling med ny struktur, nyt indhold og nyt design – ikke mindst takket være en række borgere, der har testet hjemmesiden og givet gode råd til forbedringer.

Den gamle hjemmeside var blevet forældet og den havde samtidig vokset sig stor og uoverskuelig for både borgere og ansatte. Så ud over et nyt design og en mere brugervenlig struktur, så er er indholdet på hjemmesiden reduceret til det halve.

”Vi har fået en mere brugervenlig og moderne hjemmeside. Både designet, strukturen og indholdet er forbedret, så vores borgere og virksomheder hurtigere og nemmere kan klare deres ærinder. Jeg er særligt glad for den feedback, vi har fået, fra en række borgere i kommunen, som har hjulpet med at teste hjemmesiden, så både unge, ældre og borgere med forskellige udfordringer eller handicaps kan finde rundt”, siger kommunaldirektør Peter Kjærsgaard Pedersen.

Fokus på god service

Langt de fleste besøgende på hjemmesiden kommer for at få svar på et konkret spørgsmål fx om afhentning af affald, for at bestille nyt pas eller for at undersøge muligheden for at få en plejebolig. 

Derfor er teksterne på hjemmesiden blevet gennemgået med en tættekam, så der er mere fokus på modtageren. Sproget er blevet mere aktivt og ligefremt, der er et tydeliget overblik over indholdet og der er genveje til de sider, som de besøgende bruger allermest.

Alle skal kunne være med

Hjemmesiden er udviklet med fokus på webtilgængelighed, som er helt afgørende for fx blinde, svagtseende, ordblinde eller personer med andre slags fysiske eller psykiske handicaps.

Brugeroplevelsen er også forbedret, så hjemmesiden både fungerer på en pc og på en mobiltelefon, hvor det på trods af en noget mindre skærm også skal være nemt at finde rundt og læse indhold. Det er nemlig ca. 50 procent af de besøgende, der besøger hjemmesiden fra en mobiltelefon eller tablet.

Inspiration til aktiviteter og oplevelser

Fem hovedområder skal gøre det nemmere at finde rundt på hjemmesiden og få svar på sine spørgsmål: Borger, Erhverv, Politik & Deltagelse, Aktiv & Oplev og Om Kommunen.

”Der er både blevet arbejdet med at optimere struktur og indhold. Og selvom indholdet måske ikke ligger samme sted, som det plejer, så håber vi, at alle får en god oplevelse på den nye hjemmeside. Personligt synes jeg, at det nye område ’Aktiv & Oplev’, hvor man kan finde inspiration til aktiviteter og oplevelser i Brøndby er en rigtig god ide. Temaet udspringer direkte af politikernes vision i strategi Brøndby 2030 om et stærkere, sundere og mere bæredygtigt fællesskab, som borgerne er stolte af og aktive i”, siger Peter Kjærsgaard Pedersen.

Kopi af brondby.dks nye forside
Forsiden af den nye hjemmeside brondby.dk

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 21. juni 2021
Skrevet af Brøndby Kommune