Sommerens bedste spareråd

Selv i højsommeren er der energibesparelser at hente, selvom det ikke er den mest energislugende sæson på året. Kom godt i gang allerede nu ved at følge de fem råd fra Energistyrelsen, så du kan spare på sommerens energiforbrug allerede nu.

1. Sommerluk varmeanlægget

Send dit varmeanlæg på sommerferie, så sparer du op mod 5 % på den årlige varmeregning i løbet af en sommer. Det er op til 1.300 kr. i et typisk 140 m2 hus, der er opvarmet af gasfyr – og det tager kun 5 minutter. Du kan også sommerlukke andre typer af varmeanlæg.

Læs mere om at sommerlukke her

2. Tag kortere varme bade

Gør dine varme bade kortere. 1 m3 vand koster ca. 75 kr. – varmt vand koster det dobbelte for mange. Hvis du korter 5 af familiens ugentlige brusebade ned fra 15 til 5 minutter, kan du spare op mod 5000 kr. om året.

Læs mere om at spare på vandet her

3. Brug tørresnoren

Brug tørresnoren i haven, i gården eller tørrestativet på altanen. Så får tørretumbleren og dit strømforbrug en pause. For det kan koste dig omkring 2.500 kr., hvis du har en C-mærket tørretumbler, der får lov at køre fire gange om ugen hele året.

Få flere gode tørreråd her

 4. Brug strømmen, når den er billigst

Prisen for strøm skifter hele tiden og den er typisk billigst om natten. Så du kan ofte spare på elregningen ved at lade strømmen arbejde, mens du sover. Og vil du være sikker på altid at bruge den billigste strøm, kan du følge elprisens udvikling på SparEnergi.dk.

Se hvornår strømmen er billigst

5. Afkobl apparaterne derhjemme inden ferien

Sluk apparater og maskiner på kontakten, inden du tager på ferie. Så sluger de ikke strøm, når du alligevel ikke er hjemme. Især ældre apparater og apparater tilsluttet internettet kan have et højt standby-forbrug.

Læs mere om standbyforbrug her

Få hjælp til at spare hos Energistyrelsen

På SparEnergi.dk kan du se endnu flere spareråd. Her kan du også få gratis rådgivning af Energistyrelsens rådgivningstjeneste, hvis du har brug for hjælp til at gå din bolig efter i sømmene.

Flere spareråd på SparEnergi.dk

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 01. juli 2022
Skrevet af Brøndby Kommune