Nu skal fritidspas guide flere børn og unge ind i Brøndbys fritidsliv

Brøndby Kommune melder sig nu i koret af kommuner, der tilbyder en fritidspasordning for børn og unge. Med et fritidspas i hånden kan børn og unge fra familier, hvor økonomien er for stram, alligevel komme med til fritidsaktiviteter.

Det er helt nyt, at Brøndby Kommune indfører et såkaldt fritidspas, som giver økonomisk tilskud til fritidsaktiviteter for børn og unge i alderen 0-17 år.

Målet med fritidspasordningen er, at endnu flere af Brøndbys børn og unge får mulighed for at blive en del af et positivt fællesskab i deres fritid. Og at børn og unge fra familier med økonomisk trængte kår dermed også kan være med på banen, rundt om bålet eller med i orkestret.

Ud over den økonomiske støtte omfatter ordningen også fritidsvejledning og en følgevensordning, som er en håndsrækning til de familier, der ikke har kendskab til eller erfaring med fritidslivet.

Det vil være kommunale medarbejdere som fx skolelærere, pædagoger og sundhedsplejersker, der sammen med familierne kan ansøge om et fritidspas.

Fritidspasset gælder til Brøndbys mange idræts- og kulturforeninger, spejdergrupper og musikskolen.

”Det er en rigtig glædelig nyhed, at vi nu har fået en fritidspasordning i Brøndby Kommune. På den måde kan vi hjælpe endnu flere børn og unge i gang med et aktivt og meningsfyldt fritidsliv. Vi ved, at det styrker vores børns og unges trivsel, når de er med i idræts- og foreningslivet. Derfor er det meget meningsfuldt, at vi nu kan tilbyde de børn, unge og familier, som står i en særlig sårbar eller udsat position, en håndsrækning, så de kommer med i fællesskabet,” siger Michael Buch-Barnes, formand for Idræts- og Fritidsudvalget.

Hvis du er forældre til et barn eller ung, der gerne vil gå til idræt, spejder eller musik, og du ikke har mulighed for at betale kontingent til en forening, er der mulighed for at få hjælp med et fritidspas.

Læs mere om Brøndby Kommunes fritidspasordning på www.brondby.dk/fritidspas

Sidst opdateret den 25. august 2022
Skrevet af Brøndby Kommune