Brøndby Kommune skruer ned for varmen

Brøndby Kommune skruer ned til 19° i administration, skoler, SFO’er og bygninger med kultur- og fritidsaktiviteter som følge af den akutte energikrise.

Kommunerne er blevet opfordret til at holde temperaturen på 19° i kommunale bygninger gennem fyringssæsonen.

I Brøndby Kommune har man besluttet at justere temperaturen gradvist ned til 19° i løbet af september  i administrationsbygninger, skoler/SFO og i kommunale bygninger, der anvendes til kultur- og fritidsaktiviteter.

Dog bliver ældrecentre, botilbud og dagtilbud ikke berørt.

Stor besparelse

Brøndby Kommune sparer ca. 5 % af det samlede varmeforbrug ved at sænke temperaturen én grad. Dermed kan Brøndby Kommune se frem til en besparelse på 15-20 %, når temperaturen holdes på de 19°.

”Vi står i en helt særlig situation i Danmark og i verden i det hele taget, hvor vi i fællesskab skal spare på energien. Som kommune skal vi naturligvis også bidrage og sænke energiforbruget, hvor vi kan. Det kan ikke undgås, at det vil føles lidt koldere, når vi skruer temperaturen ned, men jeg håber på alles forståelse i denne helt særlige situation,” siger borgmester Kent Magelund.

Brøndby Kommune vil sænke temperaturen på mere end 50 lokaliteter svarende til i alt ca. 160.000 m2.

Justeringen af temperaturen vil ske løbende fra slutningen af september 2022.

Brøndby Kommune har også fokus på generelt at spare på el, vand og varme på arbejdspladsen og opfordrer medarbejderne til at komme med deres gode ideer til, hvor der er energi at spare på arbejdspladsen.

Sidst opdateret den 16. september 2022
Skrevet af Brøndby Kommune