Brøndbys huskunstnere sætter kulturelle aftryk i byen

Med støtte fra Statens Kunstfond har en scenograf og en skuespiller haft sin gang i Brøndby det sidste år. Det er blevet til en masse kulturelle indslag og forløb for og med byens børn og unge.

Scenograf Charlotte Calberg og skuespiller Camilla Lohmann været tilknyttet som huskunstnere i Brøndby i over et år, og de har deres gang på Brøndby Ungdoms- og Musikskole.

De startede med at skabe succesen ”Sanatoriet” - en magisk og uhyggelig rundtur i kælderen på Nørregaard på Kulturnatten 2021 sat i scene af unge, der overbevisende spillede indespærrede overlevne fra en pandemi.

Siden har kunstnerne sammen med børn, unge, lærere og formidlere i kommunen skabt inspirerende og æstetiske undervisningsforløb og arrangementer med udgangspunkt i teaterets verden.

Det kan se legende let ud, når alt spiller på en scene, men børnene og de unge investerer timer, energi og en masse tanker og følelser i det, de gør.

"For mange er kunsten flødeskum. Der prøver vi at sige: Nej, det er rugbrød", siger scenograf Charlotte Calberg. Forløbene er også med til at styrke fællesskabet for de involverede, og de mærker, hvor vigtigt samspillet er i en teaterforestilling.

Solsikker og guldrammer

Camilla og Charlotte laver også andre typer kunstforløb, fx har de sammen med børn plantet en solskikkelabyrint i Esplanade-parken i Brøndby Strand og udstillet unges statement i guldrammer.

For tiden er de i gang med at skabe en teaterforestilling med unge fra Ungekulturhuset Pilegården og starter også et nyt samarbejdsprojekt med Kulturhus Brønden. 

Huskunstnere i Brøndby til 2023

Med støtte fra puljen Artist in Residence fra Statens Kunstfond har det været muligt at have de to kunstnere tilknyttet et år. Og med en forlængelse fra puljen skal de være i Brøndby frem til foråret 2023.

Her kan kunstnerne også bidrage ind i kommunens maskinrummet og inspirere til at formulere kommunens nye kulturpolitik.

Sidst opdateret den 01. september 2022
Skrevet af Brøndby Kommune