Kommunale bygninger skal også på den grønnere fjernvarme

Fjernvarmen skal udvides til at dække hele Brøndby, og kommunens egne bygninger skal også med på den grønne bølge. Der er netop udpeget fem kommunale bygninger i Brøndby Strand, som skal kobles på fjernvarmenettet sammen med de mange boliger, der også har fået muligheden.

Interessen for at få fjernvarme i Brøndby Strand, Vesterled og Vibeholm har været så stor, at fjernvarme i disse områder bliver en realitet i de kommende år.

Ligesom de private huse får kommunale bygninger i disse områder mulighed for at koble sig på den mere klimavenlige fjernvarme og slippe af med naturgas- og oliefyr. Derfor har kommunalbestyrelsen set på, hvilke kommunale bygninger det giver mening at koble på fjernvarmenettet i de nye områder.

Politikerne har besluttet, at Brøndby Strands Gymnastikforening, Sejlerhuset, Strandens Forsamlingshus, Ungeindsatsen i Brøndby og L-bygningen i Brøndby Strand Skoles indskoling skal have fjernvarme. Det er alle bygninger, der i dag opvarmes med naturgas.

”I vores kommende klimaplan arbejder vi for, at flest mulige i Brøndby er tilsluttet fjernvarme. Derfor skal vi selvfølgelig også som kommune have vores egne ejendomme med. Jo flere, der kobler sig på fjernvarmenettet, jo bedre økonomi – både for kunderne og varmeselskabet,” siger Finn Andersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby Kommune.

Målet er på sigt at få så mange kommunale ejendomme på fjernvarmenettet som muligt. Der er umiddelbart tre yderligere kommunale ejendomme, der har potentiale for også at blive konverteret. Der skal laves beregninger i den kommende tid for at afklare, om det vil være økonomisk muligt.

Brøndby Fjernvarme er i fuld gang med at planlægge udbygningen af fjernvarmenettet i Brøndby, og en nærmere tidsplan forventes omkring årsskiftet.

Sidst opdateret den 12. september 2022
Skrevet af Brøndby Kommune