27 ukrainske børn i Brøndbys dagtilbud og skoler

De 27 ukrainske børn, der i dag bor i Brøndby Kommune, er stort set alle i skole- eller dagtilbud. Indslusningen er gået godt og gør det muligt for forældrene at søge arbejde.

Ud af de godt 100 ukrainske flygtninge, der pt. bor i Brøndby, er der 18 børn i skolealderen og ni børn under seks år.

Der har været fokus på at få børnene ind i dagtilbud og i skole for at skabe en meningsfuld hverdag i Danmark, hvor forældrene har mulighed for at arbejde.

De ukrainske børn i folkeskolealderen har siden skolestart i august mødt ind til en skoledag i en såkaldt modtageklasse på Brøndbyvester Skole, hvor der er daglig undervisning fra kl. 8-13.35.

Her mødes de af de lærere, der er tilknyttet modtageklassen, og her har de en pædagog, der også taler børnenes modersmål. Flere af de involverede lærere er pt. på kursus i at modtage og håndtere flygtninge i skolerne.

Eleverne trives i modtageklassen og forældrene er rigtig glade for, at der er en medarbejder, der taler børnenes modersmål.

Indtil videre er fire ukrainske elever delvist sluset fra modtageklassen og ud i almene klasser.

De ældre ukrainske skoleelever er tilknyttet modtageklassen på UCN 10.klasseskolen. Her går der pt. syv elever i modtageklassen.

For de mindste børn gælder det, at otte har fået plads i en daginstitution i Brøndby Kommune. Børnene er fordelt i forskellige daginstitutioner i kommunen.

 

Sidst opdateret den 10. oktober 2022
Skrevet af Brøndby Kommune