Flere er blevet fysisk aktive i Brøndby

Ny undersøgelse viser, at flere borgere i Brøndby bevæger sig. Det er især vandreture, flere har kastet sig over.

I den årlige Idræts- og Motionsvaneundersøgelse har 62 % borgere i Brøndby svaret, at de normalt dyrker idræt og motion. Det er væsentlig flere end i 2021, hvor 53 % svarede ja til samme spørgsmål.

Topscoreren over aktiviteter, som folk kaster sig over, er vandreture – og det er da også vandreture, som de fysisk inaktive har højest på ønskelisten.   

”Der er store fysiske og mentale fordele ved, at vi bevæger os og derfor er det så dejligt at se, at flere Brøndby-borgere kommer ud og er aktive. Det er rigtig gode nyheder, at flere i Brøndby finder tid, lyst og overskud til at bevæge sig i hverdagen. Men vi hviler ikke på laurbærbladene, vi vil gerne have endnu flere kommer ud og er aktive fx i vores dejlige natur eller i de mange gå-fællesskaber, vi har i Brøndby ” siger Kent Magelund, borgmester i Brøndby Kommune.

I 2021 blev Brøndby Kommune ”Bevæg dig for livet”-visionskommune og har derfor igangsat en masse initiativer for at få flere til at bevæge sig og blive en del af foreningslivet, fx:

  • fritidspasordning til børn og unge i Brøndby med behov for støtte til fritidsaktiviteter
  • borgere hjælpes i gang med at lave gå-fællesskaber
  • målrettet arbejde med at bygge bro mellem skoler og foreninger

Bevæg dig for livet står bag den årlige Idræts- og Motionsvaneundersøgelse. Knap 1.000 borgere i Brøndby svarede på årets undersøgelse.

Sidst opdateret den 18. oktober 2022
Skrevet af Brøndby Kommune