Flere offentlige ladestandere på vej i Brøndby

Brøndby Kommune sætter nu gang i et udbud, der skal sikre ladestandere til el-biler fordelt på 22 forskellige parkeringspladser på centrale steder i byen.

Fremtiden vil bringe mange flere elbiler på de danske veje, også i Brøndby. Et af de meget vigtige værktøjer for at afværge klimakrisen og nedbringe CO2-udslippet er at erstatte benzin- og dieselbiler med grønne alternativer. Nogle danskere har allerede valgt at investere i en elbil eller en hybridbil, men mange flere forventes at gøre det, når der kommer flere og billigere modeller på markedet.

En stor del af opladningen af elbilerne vil ske enten hjemme hos folk eller på arbejdspladserne. Men ikke alle får mulighed for at lade, hvor de bor eller arbejder, og der vil også være et behov for at kunne lade på vigtige knudepunkter rundt om i Brøndby.

Derfor sætter Brøndby Kommune i disse dage et udbud i gang, der skal finde de rette ladeoperatører til at opsætte og drive offentlige ladestandere til elbiler på 22 forskellige parkeringspladser rundt om i kommunen. Der vil bl.a. komme ladestandere ved Brøndby stadion, S-togstationerne, rådhuset, Strandparken, Vestbad, en række skoler og uddannelsessteder og flere andre steder.

Målet for kommunen er at få flere forskellige firmaer ind, så der kan komme et bredt udbud af lademuligheder til borgere, medarbejdere og gæster i Brøndby.

Ladestanderne forventes at blive opsat i løbet af første halvdel af 2023.

 

 

 

Sidst opdateret den 21. oktober 2022
Skrevet af Brøndby Kommune