Slukker hver anden gadelygte for at spare på strømmen

Brøndby Kommune vil slukke hver anden gadelygte udvalgte steder. Det vil give en besparelse på ca. 20 % af energiforbruget.

Som konsekvens af den aktuelle energikrise og de stigende priser på bl.a. el har Brøndbys kommunalbestyrelse netop vedtaget, at hver anden gadelampe slukkes, så kommunens strømforbrug reduceres. Af hensyn til sikkerhed og tryghed sker det dog ikke ved viadukter, kryds, større pladser, skoler, stationsområder og lign.

”Vi skal alle spare på energien i denne tid, ikke mindst os som kommune. Derfor er jeg glad for, at vi er enige om at spare på gadebelysningen alle de steder, det giver mening. Vi slukker hver anden gadelampe de steder, hvor det ikke påvirker tryghed eller sikkerhed. Så selvom vi har mange undtagelser, kan vi alligevel se frem til en besparelse på op mod 20 %,” siger borgmester i Brøndby Kommune, Kent Magelund.

Der vil gå nogle måneder før hver anden gadelampe er slukket, da det kræver fysiske ændringer i styringsskabene og ikke kan klares via central styring.

For at fremtidssikre vil Brøndby Kommune montere elektroniske styreenheder i kommunens 184 styringsskabe. Det vil gøre det muligt fremadrettet fleksibelt at fjernstyre alle tænd- og sluktider på kommunens 9.000 lyskilder.

Også årets juletræsbelysning på træet ved Brøndby Rådhus bliver justeret som følge af energikrisen. Kommunalbestyrelsen har nikket til, at den daglige tændingsperiode reduceres til at være fra kl. 17-22 og at træet slukkes helt umiddelbart efter nytår.

Sidst opdateret den 19. oktober 2022
Skrevet af Brøndby Kommune