Igen muligt at parkere busser i Brøndby

Der etableres nu p-pladser til busser i Ragnesminde og Brøndby Strand. Så kan borgere, der fx arbejder som buschauffør, holde lovligt parkeret.

For at give plads til Brøndby-borgeres almindelige køretøjer, har man i en periode forbudt større køretøjer over 3.500 kg. at parkere.

Men det ændres nu, da der har været efterspørgsel efter, at fx busser og handicapbusser kan holde parkeret i Brøndby – nærmere bestemt i erhvervsområdet Ragnesminde, der støder op til Vallensbæk og i Brøndby Strand ved Job- og aktivitetscenter Vestegnen.

Derfor oprettes nu 2-4 pladser specifikt til store busser på Abildager i Ragnesminde industriområde.

Desuden bliver det tilladt at parkere mindre busser i båse ved Job- og aktivitetscenter Vestegn i Tybjergparken i Brøndby Strand om aftenen og natten. Og hele døgnet i weekenden.

”Vi må sande, at da vi sløjfede busparkeringspladser for at give plads til flere personbiler, så skabte det problemer for de borgere i Brøndby, der arbejder som chauffør og som forventes at køre bus fra eget hjem. Derfor bliver det nu muligt at parkere større køretøjer i Ragnesminde og i aften- og nattetimerne og i weekenden i Brøndby Strand ved Job- og aktivitetscenter Vestegnen. Det er en god løsning, som burde løse problemet med, at man ikke kan holde lovligt parkeret med det store køretøj, man har, som en del af ens arbejde,” siger Finn Andersen, formand for Miljø- og Teknikudvalget i Brøndby Kommune.

Desuden vil Brøndby Kommune se på om der også kan indrettes et område til nat- og weekendparkering for større køretøjer ved Strandesplanaden i Brøndby Strand. Det vil kræve, at det ensrettede stykke mod sydøst reduceres fra to spor til et spor og at hastigheden sænkes til 50 km/t. Det er en dialog, Brøndby Kommune vil tage med politiet.

De nye p-pladser forventes at være etableret inden årets udgang.

Sidst opdateret den 08. november 2022
Skrevet af Brøndby Kommune