Brøndby indfører modtageklasser

Flere børn kommer til Brøndby uden at kunne dansk. Derfor bliver det nu muligt at oprette modtageklasser på de skoler, hvor der er behov for en gradvis udslusning til almindelige klasser.

Flere og flere børn kommer til Brøndby Kommune direkte fra et ikke dansktalende land.

Derfor er der behov for at udvide skoletilbuddet til disse elever. I dag findes der kun et modtageklassetilbud i byen, og det er på Uddannelsescentret Nygård for de ældste elever.

I en modtageklasse får eleverne intensiv danskundervisning, så de senere er rustet til at komme ud i de almindelige skoleklasser.

”Med den store udvikling af børn i Brøndby, der ikke kan dansk, er det godt, at vi nu får mulighed for at oprette af modtageklasser efter behov, så vi kan give disse børn en bedre start på livet i Danmark og bedre mulighed for hurtigt at lære intensivt dansk, inden de bliver udsluset til almenklasserne. Det er selvsagt også godt for undervisningen i almenklasserne, når alle eleverne forstår og taler dansk,” siger Anette Pilmark, der er formand for SSP-udvalget og for Børne- og Skoleudvalget i Brøndby Kommune.

Fremover kan der oprettes modtageklasser på relevante klassetrin på enhver skole i Brøndby Kommune, hvis der er behov for det.

Man er pt. ved at planlægge oprettelsen af en modtageklasse på Brøndbyvester Skole.

Der kan være op til 12 elever i en modtageklasse.

Anette Pilmark
Sidst opdateret den 13. januar 2023
Skrevet af Brøndby Kommune