85 børn er blevet aktive med nyt fritidspas

Brøndbys nye fritidspas er blevet en stor succes på kort tid. Indtil videre er 85 børn, der ellers ikke havde økonomi til det, kommet i gang med en fritidsaktivitet.

Brøndby Kommunes fritidspasordning er et hit. Siden ordningen trådte i kraft i august 2022 er 85 børn og unge blevet hjulpet i gang med en fritidsaktivitet gennem økonomisk støtte. Og efterspørgslen efter fritidspas ser kun ud til at fortsætte.

Med fritidspasset giver Brøndby Kommune mulighed for, at børn og unge fra familier, hvor økonomien er trang, også kan være med i idrætshallerne og rundt om bålet. Og det ser ud til at virke. Efterspørgslen efter fritidspas vidner om, at mange familier i Brøndby har behov for den økonomiske og sociale støtte, som fritidspasordningen tilbyder familierne.

Aktivt fritidsliv giver trivsel

Idræts- og fritidsudvalgets formand Michael Buch-Barnes glæder sig over projektets succes.
”Det er glædeligt, at fritidspasordningen er kommet så godt fra start og har kunnet hjælpe flere børn og unge fra Brøndby ind i fritidslivets fællesskaber. Et aktivt fritidsliv gavner børn og unges udvikling og trivsel, og med fritidspas har vi givet adgang til, at flere børn og unge får glæde af de positive fællesskaber i fritidslivet,” siger Michael Buch-Barnes.

Svømning, gymnastik og fodbold hitter

De mest populære fritidsaktiviteter blandt børnene og de unge er svømning, gymnastik og fodbold. Men også kampsporten og musikskolen har fået flere medlemmer på den konto. Formand for Svømmeklubben Vest, Nicolai Sørensen, er ligeledes begejstret over ordningen.

"Vi tager i Svømmeklubben Vest Brøndby varmt imod kommunens initiativ om fritidspas for at understøtte strategien om, at flere borgere i Brøndby skal bevæge sig og blive en del af fællesskabet. Som forening ser vi glade og tilfredse medlemmer, og vi oplever en god, overskuelig og hurtig proces omkring fritidspasordningen.”

Skal dit barn have fritidspas?

Hvis du er forældre til et barn eller ung, der gerne vil gå til idræt, spejder eller musik, og du ikke har mulighed for at betale kontingent til en forening, så er der mulighed for at få hjælp med et fritidspas.

Læs mere om Brøndby Kommunes fritidspasordning.

Sidst opdateret den 20. februar 2023
Skrevet af Brøndby Kommune