Brøndby Kommune har fået sin første erhvervspolitik

Erhvervslivet i Brøndby står stærkt. Med den første nedskrevne erhvervspolitik ønsker Brøndby Kommune at understøtte den positive udvikling og politikken sætter retning for arbejdet med erhvervsområdet i de kommende år.

Det går godt for erhvervslivet i Brøndby. Faktisk klarer virksomhederne sig så godt, at Brøndby Kommune indtager en flot 5. plads i den netop offentliggjorte årlige måling af erhvervspræstationer fra IRIS Group.

Den positive udvikling ønsker Brøndby Kommune at fortsætte i et tæt samarbejde med de lokale virksomheder. Og timingen er god, eftersom kommunalbestyrelsen netop har afsluttet deres politiske drøftelser og arbejde med kommunens første erhvervspolitik.

”Jeg glæder mig over, at virksomhederne i Brøndby klarer sig så godt. Det er en udvikling, vi har stor interesse i at understøtte ved at være en attraktiv samarbejdspartner, der arbejder for et stærkere og mere bæredygtigt erhvervsliv. For virksomhederne er på mange måder fundamentet for vores velfærd. De er med til at sikre jobmuligheder for borgerne og styrke kommunens økonomi”, siger borgmester Kent Magelund.

Samarbejde med erhvervslivet

Formålet med Brøndby Kommunes erhvervspolitik er på den ene side at beskrive, hvad rammerne er for
god erhvervsservice i Brøndby. Og på den anden side at udpege områder, hvor Brøndby Kommune med
fordel kan styrke samarbejdet med virksomhederne om at udvikle erhvervsområdet og løfte vigtige
dagsordener som for eksempel den grønne omstilling og udvikling af sportstech-branchen.

Erhvervspolitikken sætter ord på den udvikling og det tætte samarbejde Brøndby Kommune har med det lokale erhvervsliv. Derfor er erhvervspolitikken også blevet til i en inddragende proces, hvor virksomheder, fagpersoner og interessenter har givet feedback på kommunalbestyrelsens udspil.

”Det er en erhvervspolitik, som jeg er stolt af, og som vil blive rammesættende for Brøndby Kommunes erhvervsliv i de kommende år. Politikken peger ikke blot på, hvad vi som kommune gerne vil forpligte sig til over for virksomhederne, men også hvor vi har brug for erhvervslivet for at realisere kommunens mål for fremtiden”, siger Kent Magelund.

Erhvervspolitikken indeholder en vision og fem fokusområder.

Visionen lyder: ”Brøndby Kommune vil være en attraktiv samarbejdspartner, der arbejder for et stærkere og mere bæredygtigt erhvervsliv. Samtidigt ønsker vi at realisere strategi Brøndby 2030 i tæt samspil og dialog med virksomhederne”.

De fem fokusområder, som kommunalbestyrelsen ser et potentiale i at styrke, handler om ’mere attraktive erhvervsområder’, ’kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne og beskæftigelse til Brøndbys borgere’, ’øget fokus på erhvervsfremmeindsatsen’, ’styrke klyngesamarbejdet om sportstech’ og ’øget bæredygtighed og grøn omstilling’.

Kommunalbestyrelsen vedtog den nye erhvervspolitik på deres møde den 8. marts 2023. Politikken er
gældende for en fireårig periode og evalueres midtvejs.

Kontakt

Brøndby Erhvervsservice

Park Allé 160
2605 Brøndby

Erhvervskonsulent
Jes Pettersson

Tlf. 43 28 21 68

erhvervsservice@brondby.dk

Sidst opdateret den 22. marts 2023
Skrevet af Brøndby Kommune