Midlertidig daginstitution i Vesterled

For at sikre plads til det stigende antal børn har kommunalbestyrelsen givet grønt lys til en midlertidig daginstitution i Vesterled. Pavillonbyggeriet skal huse 160 daginstitutionsbørn fra sommeren 2023 og ca. et år frem, inden børn og personale kan rykke over i den nye daginstitution Kirkebjerg.

Som mange andre kommuner oplever Brøndby Kommune et stort pres på kapaciteten i dagtilbuddene. Derfor har kommunen igangsat flere initiativer, der skal sørge for, at der er pasningstilbud til alle børn. Blandt andet bliver der bygget to nye daginstitutioner i Brøndbyvester i 2024.

Men da den ene daginstitution er forsinket, og børnetallet samtidig stiger mere end forventet, har Kommunalbestyrelsen besluttet at placere en midlertidig daginstitution i Vesterled frem til, at de nye daginstitutioner står færdige. Her skal børn og personale til den nye daginstitution, Kirkebjerg, starte op, inden de kan rykke ind i det spritnye børnehus.

”Det er skønt at flere familier og børn flytter til Brøndby, men nu er vi blevet udfordret af en forsinkelse med det ene byggeri. Samtidig stiger børnetallet mere, end hvad vi havde forventet. Så et af de mange initiativer, vi nu sætter i værk, for at sikre pasningstilbud til alle børn, er et midlertidigt pavillonbyggeri. Så jeg er meget glad for, at vi midlertidigt, kan benytte arealet i Vesterled frem til at de nye daginstitutioner står færdige,” siger Anette Pilmark, formand for Børne- og Skoleudvalget i Brøndby Kommune.

Først daginstitution – siden ældrecenter

Allerede inden påske begynder udgravningen af jord til den nye pavillon, der skal stå indflytningsklar til sommer. 

Pavillonen skal huse 160 daginstitutionsbørn fra sommeren 2023 og ca. et år frem. Den vil blive opført på kommunens grund i Vesterled, hvor det er planlagt, at der i fremtiden skal bygges et nyt ældrecenter.

Planerne om et nyt ældrecenter er ikke sløjfet. Men udsigterne til et fortsat stramt anlægsloft, der har indflydelse på hvor meget, man som kommune må bruge på byggeri, har fået kommunen til at undersøge muligheden for at etablere et friplejehjem, som alternativ.

Mens dette arbejde foregår, benyttes arealet til den midlertidige daginstitution. Pavillonbyggeriet vil være i én etage og med fladt tag, og der vil i tilknytning til pavillonen på godt 1.200 m2 også blive etableret legeplads, midlertidigt vejareal og p-pladser.

På friarealerne, som alle fortsat kan benytte, vil alle eksisterende træer blive bevaret, og der bliver fx anlagt to muldjordsdepoter i 1-1,5 meters højde, hvor der bliver sået vilde blomster. Området vil derfor fortsat fremstå grønt.

Kommunen bestræber sig på at planlægge pavillonbyggeriet og de tilhørende områder, så de er til mindst mulig gene for naboer og borgere.

Principtegning af midlertidig daginstitution

Kontakt

Kommunale Ejendomme

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

tmf-kommunale-ejendomme@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 21. marts 2023
Skrevet af Brøndby Kommune