Ny Kulturpolitik i Brøndby Kommune

Brøndby Kommune har et stærkt og mangfoldigt kulturliv. Med en ny kulturpolitik ønsker Brøndby Kommune at videreudvikle kulturlivet, samtidig med, at der bliver sat en retning for fremtiden.

Formålet med Kulturpolitikken er at sætte rammen for Brøndby Kommunes indsatser i forhold til at skabe et aktivt og rigt kulturliv for borgerne i kommunen. Det sker med udgangspunkt i fem fokusområder. Fælles for dem er, at man som borger i Brøndby hele livet igennem skal kunne få oplevelser med kultur, deltage i fællesskaber og opnå dannelse med kultur som den røde tråd og fundament.

”Jeg er meget glad for den kulturpolitik, vi nu har fået her i Brøndby. Det har blandt andet været vigtigt for Kulturudvalget, at kulturlivet i Brøndby skal kunne være med til at danne fællesskaber og at vi får styrket de stærke kulturinstitutioner og det rige foreningsliv, vi allerede har,” siger formand for Kulturudvalget Syed Aejaz Haider Bukhari.

Kulturpolitikkens fem fokusområder:

  • Brøndbys egne kulturinstitutioner
  • Børn og unges møde med kultur i daginstitution, skole og fritid
  • Et mangfoldigt kulturliv for voksne og ældre
  • Et udendørs kulturliv for alle borgere i Brøndby
  • En inspirerende og samlende kulturfortælling

Lavet ud fra bredt samarbejde

Kulturpolitikken er blevet udviklet i samarbejde mellem Kulturudvalget, medarbejdere og ledere i forvaltningen, fokusgruppeinterview med udvalgte fagmedarbejdere, dialogmøde med kulturforeninger og interessenter samt en Kulturpolitisk Nytårskur med Kommunalbestyrelsen og unge-repræsentanter fra forskellige kulturinstitutioner. Derudover har det været opstillet "ønskebrønde" til Kulturweekend til Brøndby Strand og i en periode i kulturhusene og bibliotekerne, hvor alle borgere har kunnet bidrage med ideer og ønsker til den nye kulturpolitik.

Kulturpolitikken har været i offentlig høring, hvor der kom mange forslag til konkrete initiativer i forbindelse med udmøntningen af politikken. Høringssvarene er noget, der vil blive arbejdet videre med i bl.a. det kommende arbejde med handleplaner for politikken.

Visionen lyder: "Kultur er for alle, og i Brøndby ønsker vi et attraktivt kulturliv med stærke fællesskaber, borgerinddragelse og aktiviteter, der favner alle borgere. Vores mangfoldighed gør os stærke sammen, og vores alsidige kulturtilbud skal derfor også være for alle Brøndbys borgere."

Kommunalbestyrelsen vedtog den nye kulturpolitik på sit møde den 19. april 2023.

Kontakt

Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

born@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Undgå lang ventetid i telefonen 

Sidst opdateret den 20. april 2023
Skrevet af Brøndby Kommune