Sirenetesten den 3. maj bliver både på mast og mobil

Onsdag den 3. maj kl. 12.00 laver Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet den årlige test af de fysiske varselssirener med lyd. Som noget nyt vil nyere telefoner i år også modtage en test-advarsel via S!RENEN på samme tidspunkt.

S!RENEN er Danmarks mobilbaserede varslingssystem. Det betyder, at du får en advarsel direkte på din mobiltelefon, hvis du befinder dig i et område, hvor I er mange mennesker, der er udsat for fare.

Det er ikke en app, og du skal intet downloade. Din telefon kan sandsynligvis allerede modtage advarsler fra S!RENEN.

Det er en unik lyd, som adskiller sig tydeligt fra almindelige beskeder som SMS’er og push-notifikationer. Advarslen er med lyd og vibration – også hvis telefonen er i lydløs/forstyr ikke. Du kan evt. slå lyden fra under testen ved at trykke på test-advarslen på din skærm eller på din telefons sluk-knap.

Du skal ikke gøre noget i forbindelse med testen. S!RENEN testes for at sikre, at alle kender til systemet og er trygge ved det. De fysiske varslingssirener testes for at huske folk på, hvordan de lyder, og hvad de betyder.

S!RENEN er et supplement til det eksisterende varslingssystem. Det vil sige, at S!RENEN ikke erstatter de fysiske varslingssirener, men udvider myndighedernes mulighed for at varsle borgerne, når der er fare på færde.

Læs mere om S!RENEN her: Sirenen | Beredskabsstyrelsen

Sådan ser en test-advarsel ud via S!RENEN. Det konkrete udseende kan variere fra telefon til telefon

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 28. april 2023
Skrevet af Brøndby Kommune