Brøndby fastholder titel som skoleidrætskommune

Dansk Skoleidræt har igen i år udnævnt Brøndby Kommune som skoleidrætskommune. Brøndby er én ud af fem kommuner, der har opnået titlen i både 2022 og 2023.

På mange skoler og i mange kommuner bliver der gjort en stor indsats inden for idræt og bevægelse i skolen. Det viser Dansk Skoleidræts kortlægning af skoleidrætskommuner 2023. En af de kommuner er Brøndby, som igen i år er blevet udnævnt som skoleidrætskommune sammen med 13 andre kommuner.
Dermed fastholder Brøndby titlen, som kommunen også fik sidste år. Det har kun fire andre kommuner på landsplan også gjort.

Titlen som skoleidrætskommune tildeles ud fra forskellige parametre, som indikerer, hvordan en kommune klarer sig inden for idræt og bevægelse i skolen. Det handler blandt andet om, hvorvidt skolerne har fagteams, og om de har uddannede bevægelsesvejledere i lærerkorpset.

Rundt på skolerne i Brøndby foregår der også mange aktiviteter for elever, så de får mere bevægelse og en højere trivsel, fortæller idrætskonsulent Kamilla Ahrensbach:
”Vi laver mange forskellige aktivitetsdage for eleverne på de forskellige årgange. Dels er det for, at give eleverne en bevægelsesglæde samt øge trivsel i klassen, men også for at de kan møde andre børn i Brøndby kommune. Så når de møder hinanden uden for skoletiden, bliver det ikke så farligt”.

På Brøndbyvester Skole har skolen fx lige sagt ja til at deltage i et nyt projekt. Her får de kommende 4. og 5. årgange undervisning i bevægelse, hvor det ikke handler om at komme først eller hoppe højst, men om glæden ved at være med. Et andet eksempel er fra Brøndby Strand Skole, hvor der er kommet et nyt bevægelsesområde i skolegården, som både kan bruges i idrætsundervisningen og i frikvarterne.

Derudover er Brøndby Kommune også med i Bevæg dig for livet, og derfor er der også fokus på at få flere børn og unge ud i foreningerne.

Kontakt

Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

born@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Undgå lang ventetid i telefonen 

Sidst opdateret den 03. maj 2023
Skrevet af Brøndby Kommune