Brøndbyvester Skole får ny sikker skolevej

For at højne trafiksikkerheden og trygheden omkring Brøndbyvester Skole til Tornehøj og Krogagervej har Brøndby Kommune besluttet at indføre cykelbaner, tidsbegrænset forbud mod lastvognskørsel og nedsættelse af hastigheden.

Det skal være mere trygt og sikkert at komme til og fra Brøndbyvester Skole for alle trafikanter. For at få mindre biltrafik foran skolen om morgenen og eftermiddagen og for at få flere til at vælge cyklen som transportmiddel til og fra skolen, har kommunalbestyrelsen i Brøndby Kommune besluttet, at der skal laves en sikker skolevej.

Med den nye løsning vil der blandt andet komme en blå cykelbane fra skolen og op til Park Allé og en blå cykelbane fra tunellen der forbinder Folkemarksvej til Ved Østerbjerg.

Når cyklister skal hen til skolen, kan der cykles på cykelstien, som går fra Ved Østerbjerg og hen til skolen.
For at reducere mængden af biler vil der bliver indført et parkering- og standsningsforbud på begge sider af den første del af Krogagervej hen imod skolen. Derudover bliver der lavet kys og kør baner syd for fodgængerfeltet foran skolen og på parkeringspladsen.

Bilister vil fremover skulle lette på speederen flere steder. På Kirkebjerg Allé sættes hastigheden til max 40 km/t og ”Ved Østerbjerg” og Krogagervej til max 30 km/t.

Teknik- og Miljøudvalget har sammen med formand for skoleudvalget, Anette Pilmark, været på flere ture i området for at finde den rette løsning, fortæller Finn Andersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget:

”Vi er af den opfattelse, at tiltagene vil give skoleeleverne en meget mere sikker skolevej, end der har været tidligere. Vi forventer, at der vil være enkelte tilretninger, som vi sammen med skolen, forældrene og forvaltningen vil følge op på, så vi i fællesskab finder den mest optimale løsning”, siger Finn Andersen.

Brøndby Kommune er i tæt dialog med politiet om de nye løsninger, og den endelige løsning vil afhænge af politiets godkendelse.

Læs mere om sikker skolevej her.

Kontakt

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 24 10

teknik@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 24. maj 2023
Skrevet af Brøndby Kommune