Slidt Strandpark skal laves om med input fra Brøndby

Brøndby Kommune har samlet input fra borgere, foreninger og politikere til en anlægslov for Strandparken. Anlægsloven skal gøre det muligt at modernisere området til glæde og gavn for de mange brugere.

Strandparken har på de mere end 40 år, det har eksisteret, opnået en rig natur og blevet et skønt område at udleve et spændende friluftsliv. Men for at kunne modstå klimaforandringerne og fortsat give god adgang til stranden og til det attraktiv friluftsliv har Strandparken brug for en modernisering. Derfor er borgere, foreninger og politikere i Brøndby Kommune kommet med input til, hvad de ønsker, der skal gøres ved Strandparken.

”Strandparken har i over 40 år beskyttet os mod havvandsstigninger og stormflod, og den er ved at være godt slidt. Derfor vil vi gerne puste nyt liv i området – og det gælder både for de faciliteter vi har dernede, og for naturen”, siger borgmester Kent Max Magelund.

De fire øvrige Strandparkkommuner (Greve, Hvidovre, Ishøj og Vallensbæk) er også ved at samle input til moderniseringen af Strandparken. Alle input bliver herefter sendt til Plan- og Landdistriktsstyrelsen, så de kan indgå i Styrelsens arbejde med en ny anlægslov.

Anlægslov nødvendig for moderniseringen

Ligesom alle andre kyststrækninger i Danmark, er Strandparken underlagt beskyttelseskrav, og de krav gør det vaskeligt at forny Strandparkens nedslidte faciliteter. En anlægslov kan for afgrænsede områder ophæve bindingerne i en anden lovgivning, og dermed gøre det muligt at forny faciliteterne i Strandparken.

I september 2022 underskrev Kent Max Magelund sammen med de andre borgmestre i Strandparken og den daværende Bolig- og Indenrigsminister en principaftale. Den aftale danner grundlag for regeringens anlægslov, som skal gøre det muligt at modernisere faciliteterne i Køge Bugt Strandpark.

Benyttelse og beskyttelse

I moderniseringen af Strandparken er det særligt vigtigt for Brøndby Kommune, at der bliver taget hensyn til både benyttelse og beskyttelse. Brøndby Kommune ønsker at understøtte Strandparken, som den er i dag, men også på sigt at skabe en række områder, som kan være med til at sikre endnu flere aktiviteter i Strandparken. Derfor bliver Strandparken fremtidssikret, så den kan benyttes af alle mennesker, men der skal stadig være god plads til naturen.

Parallelt med arbejdet med Strandparken, arbejder Brøndby Kommune også på at passe på havmiljøet i Køge Bugt.

Læs mere om borgernes, foreningernes og politikernes input til Strandparken her.

Strandparken

Kontakt

Klima og Miljø

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 24 35

miljo@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 17. maj 2023
Skrevet af Brøndby Kommune