Børnehuset Himmel og Hav har fået Bæredygtighedsflaget

Som den første institution i Brøndby Kommune er Børnehuset Himmel og Hav blevet tildelt Friluftsrådets Bæredygtighedsflag, som markerer, at børn og voksne arbejder sammen for en bæredygtig hverdag i og med naturen.

Gummistøvler med tomatplanter i, kompostbunker og fuglekasser i træerne.

Allerede når man åbner lågen til legepladsen i institutionen Børnehuset Himmel og Hav i Brøndby Strand, kan man se, at der er fokus på bæredygtighed og biodiversitet. Siden marts har institutionen arbejdet med at inddrage naturen i børnenes hverdag og give dem en forståelse af, hvad bæredygtighed er. Det arbejde har nu resulteret i, at Børnehuset Himmel og Hav netop har modtaget Friluftsrådets Bæredygtighedsflag, og det blev fejret onsdag formiddag med tale, dans på plænen og borgmester Kent Magelund hejste det nye flag sammen med børnene på legepladsen.

Børnene vil gerne passe på naturen

Arbejdet med bæredygtighed startede som et ønske fra både pædagoger og forældrebestyrelse.
”Vi vil gerne give naturen tilbage til børnene på legepladsen”, fortæller Safeta Icanovic, pædagog på Delfinstuen, der har børn i 4-6-års alderen.

Og børnene har taget rigtig godt imod det, fortæller hun:

”De store børn vil gerne passe på naturen. De tager regnorme over i kompostbunken, og hver gang de har spist et stykke frugt med en kerne, så kommer de løbende med kernen, så vi kan plante den”, siger Safeta Icanovic.

Også blandt de mindre børn kan man mærke, at arbejdet allerede har gjort en forskel, forklarer Mai-Britt Olsen, som er pædagog på Stjernestuen for de 0-4-årige børn:

”Når vi har spist mad, så er de med til at sortere det i den grønne affaldsspand. Og forældrene fortæller også, at børnene også derhjemme går op i at sortere og italesætter det, hvis forældrene fx sorterer en mælkekarton forkert,” siger Mai-Britt Olsen.

Færre konflikter

Gennem arbejdet med naturen kan de to pædagoger også mærke en anden udvikling. Børnene er blevet mere kreative og laver fx selv instrumenter ud af genbrugsmaterialer, fortæller Safeta Icanovic, som også peger på en væsentlig anden udvikling:

”Der er færre konflikter mellem børnene nu”.

Børnehuset Himmel og Hav samarbejder med Bibliotek Brønden, biavler Elsebeth Olsen, Naturskolen, gartnere fra kommunen, Sejlerhuset og Middelalderslandsbyen.

Kontakt

Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

born@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Undgå lang ventetid i telefonen 

Sidst opdateret den 22. juni 2023
Skrevet af Brøndby Kommune