Cyklister i Brøndby kørte 128.858 kilometer i ’VI CYKLER TIL ARBEJDE’

Der blev trampet flittigt i pedalerne i Brøndby Kommune, da 700 medarbejdere fra 91 virksomheder i hele maj måned cyklede med i Danmarks største motionskampagne, VI CYKLER TIL ARBEJDE. På landsplan satte over 50.000 deltagere sig i sadlen og tilbagelagde sammenlagt over otte millioner kilometer.

Der blev cyklet rigtig langt og sparet rigtig meget CO2, da Cyklistforbundet og Brøndby Kommune i hele maj måned gennemførte kampagnen VI CYKLER TIL ARBEJDE. På landsplan cyklede de godt 50.000 deltagere næsten 22 gange til Månen – eller 8,4 millioner kilometer. Og de sparede kloden for over 1.135 tons CO2.

Cyklen løser flere problemer

I Brøndby Kommune er vi både stolte og begejstrede over de mange af vores borgere og virksomheder, der har cyklet med i kampagnen. Cyklen er samfundets schweitzerkniv, og med til at løse en række problemer. Det gælder både trængsel, klima, miljø – og ikke mindst sundhed. Sundhedseffekten af de mange cykelture på landsplan kan faktisk omregnes til, at virksomhederne tilsammen er blevet sparet for lige over 7000 sygedage.

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker at cykle. Det er godt for kroppen, det er godt for hovedet og på cyklen får vi nogle helt andre oplevelser end i bilen. Og så er jeg sikker på, at det har en positiv betydning på bundlinjen, både for den enkelte virksomhed og for samfundsøkonomien som helhed, når medarbejderne cykler til arbejde”, siger borgmester Kent Magelund.

Direktør i Cyklistforbundet, Kenneth Øhrberg Krag, bakker op:

”Det fantastiske ved vores kampagne, Vi Cykler Til Arbejde, er, at den både er sund og sjov at være med i – og så tæller den virkelig højt på bundlinjen hos både virksomhederne og samfundet. Der er sparet masser af kalorier og masser af CO2 samtidig med, at deltagerne har hygget sig og haft det sjovt," siger Kenneth Øhrberg Krag.

FAKTA OG TAL OM VI CYKLER TIL ARBEJDE 2023

VI CYKLER TIL ARBEJDE er Cyklistforbundets årlige forårsklassiker, hvor cykelhold fra virksomheder over hele landet dyster om rejser, cykler, oplevelser og andre præmier. Det handler ikke om at cykle hurtigst eller længst, men om at have det sjovt med kollegaerne og få en sundere hverdag med den daglige cykeltur. Derfor findes vinderne ved lodtrækning.

Deltagerne cykler i hold på 4-16 deltagere, og hver cykeldag tæller som et lod i lodtrækningen om præmierne. Se oversigt over alle præmier og vindere på www.vcta.dk.

Her lidt fakta om dette års kampagne:

50.037 deltagere fordelt på 5.517 cykelhold fra 2.636 virksomheder i hele landet cyklede med i kampagnen

De har sammenlagt cyklet 8,4 millioner km

De har tilsammen siddet i sadlen 580.000 cykeldage

De har sparet sig selv og samfundet for 7.018 sygedage

De har sparet klimaet for 1,1 millioner kg CO2

Den samfundsøkonomiske gevinst er næsten 60 millioner kroner

De cyklede samlet set 22 gange til Månen eller 210 gange rundt om jorden

VI CYKLER TIL ARBEJDE har været arbejdspladsernes årlige motionskampagne lige siden 1998. Læs meget mere om kampagnen på www.vcta.dk

Kontakt

Social- og Sundhedsforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

Fax 43 43 65 43

social@brondby.dk

Sidst opdateret den 16. juni 2023
Skrevet af Brøndby Kommune