Et aktivt og værdigt seniorliv: Seniorpolitikken i Brøndby er blevet opdateret

Kommunalbestyrelsen i Brøndby har netop vedtaget en opdateret seniorpolitik, som sætter kursen for de politiske initiativer, der skal understøtte det aktive og værdige seniorliv i Brøndby Kommune.

Der skal være mere fokus på at visitere borgere til de boliger, som svarer til deres behov hele livet, der skal være øget fokus på en god og respektfuld tone mellem ansatte i kommunen og borgere, og så skal pårørende inddrages i højere grad.

Sådan lyder nogle af de nye tilføjelser til Brøndby Kommunes seniorpolitik. Opdateringen af seniorpolitikken er netop blevet stemt igennem i kommunalbestyrelsen, og den er lavet i samarbejde med bl.a. Seniorrådet, Ældresagen, Røde Kors, foreningsliv og trossamfund.

”Vi havde mange gode diskussioner om, hvad værdighed er, hvordan faglige og sproglige kompetencer hænger sammen i hverdagen og om velfærdsteknologi. Jeg blev faktisk overrasket over, hvor positive organisationer og pårørende var for hvordan velfærdsteknologiske muligheder kan understøtte hverdagen og passe godt på vores ældste og svageste borgere”, siger Maja Højgaard, formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Seniorpolitikken tager udgangspunkt i velfærdspolitikkens syv pejlemærker, som man fra statslig side har opsat som en værdig ældrepleje:

  1. Livskvalitet.
  2. Selvbestemmelse.
  3. Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen.
  4. Mad og ernæring.
  5. En værdig død.
  6. Pårørende.
  7. Bekæmpelse af ensomhed.

Pejlemærkerne er også en del af Brøndbys fire lokale indsatsområder, som er: Det aktive seniorliv, selvbestemmelse og dialog, behov for hjælp og pleje samt boliger og velfærdsteknologi.

Den opdaterede seniorpolitik vil blive trykt og offentliggjort på kommunens hjemmeside hurtigst muligt.

Kontakt

Ældre og Omsorg

Brøndby Kommune
Brøndby Rådhus
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Undgå lang ventetid i telefonen 

Sidst opdateret den 22. juni 2023
Skrevet af Brøndby Kommune