Godt samarbejde fortsætter: Brøndby og Hvidovre indgår formel aftale om Forstadsmuseet

Forstadsmuseet har siden 2011 være drevet af Brøndby Kommune og Hvidovre Kommune, men samarbejdet har ikke været formaliseret. Nu har kommunerne indgået en formel aftale.

Forstadsmuseet er nu officielt et samarbejde mellem Brøndby Kommune og Hvidovre Kommune. De to kommuner har indtil nu med succes arbejdet sammen om museet, men samarbejdet har kun været i praksis og ikke formelt. Det er der nu ændret på. Kommunalbestyrelserne i henholdsvis Brøndby og Hvidovre har godkendt en aftale, der udstikker rammerne for det fremtidige samarbejde. Dette bidrager til sikkerhed for museet, herunder om ambitioner for opgaverne og ressourcer.

Borgmester Kent Max Magelund fra Brøndby Kommune er glad for, at samarbejdet nu er formaliseret: ”Samarbejdet om at formidle vores lokale historie på Vestegnen for borgerne i Brøndby og Hvidovre er vigtigt. Det bidrager til vores forståelse af og stolthed over, hvem vi er. Det kan vi gøre bedre sammen end hver for sig, når vi puljer vores viden og ressourcer i samarbejdet mellem vores fantastisk dygtige medarbejdere”.

Også Hvidovres borgmester Anders Wolf Andresen er tilfreds med den nye samarbejdsaftale:

”Forstadsmuseet har fra start været en væsentlig aktør i forhold til formidlingen af forstædernes og velfærdssamfundets historie og udvikling – ikke mindst i kraft af dygtige og engagerede museumsfolk. Jeg tror på, at den formelle aftale mellem Hvidovre Kommune og Brøndby Kommune kan være med til at fastholde Forstadsmuseets position i forhold til formidlingen af danskernes nyere historie.”

Forstadsmuseet formidler den lokale historie, der hvor historien er sket. Museet har særlig fokus på industrisamfundets urbaniseringshistorie fra slutningen af 1800-tallet og op til i dag – og de kommende år. Det er en tid, hvor velfærdssamfundet blev etableret og udviklede sig og kom til at forme, hvordan Brøndby Kommune og Hvidovre Kommune ser ud i dag. Læs mere om museet her: Museet - Forstadsmuseet

Forstadsmuseet
Forstadsmuseet fortæller fx om, hvordan svenske soldater tidligt om morgenen onsdag d. 21. august 1658 marcherede ind i Brøndbyøster.

Kontakt

Kultur, Idræt og Fritid

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby
Tlf. 43 28 28 13

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 12. juni 2023
Skrevet af Brøndby Kommune