Ny affaldstype i Brøndby: TEKSTILAFFALD

Fra den 1. juli kan du få hentet hullede strømper, plettede t-shirts, slidte viskestykker og andet tekstilaffald, der er så ødelagt, hullet eller plettet, at det ikke kan bruges af andre.

Tekstilaffaldet får ikke en særskilt beholder, men skal afleveres i de poser med røde striber, vi er i fuld sving med at omdele til alle husstande.

Tekstilaffaldet skal være tørt, når det lægges i posen - ellers kan det mugne. Der må heller ikke være rester fra maling, olie, sprit eller lignende. 

Hvis du bor i lejlighed

Du kan hente en pose i dit storskraldsrum eller storskraldsgård og fylde den op med tekstilaffald. Du skal binde en knude på posen og stille den i rulleburet til tekstilaffald. Vi sørger for at lægge poser i rulleburet. Tag en enkelt pose når du har brug for det.

Hvis du bor i hus

Kom tekstilaffald i posen med de røde striber, du har fået udleveret og bind knude på. Stil posen ud til afhentning sammen med storskrald.

Forskel på tekstilaffald og tøj til genbrug

Det er kun tekstilaffald, der indsamles i den nye ordning – altså det, der er hullet, ødelagt eller på anden måde udtjent. Tøj, der kan bruges igen, skal fortsat afleveres til de humanitære organisationer eller på Brøndby Genbrugsstation. 

Tekstilaffaldet genbruges

Tekstilaffald bruges i produktion af nye tekstilprodukter – fx bilsæder eller isoleringsmaterialer – og de bedste fibre kan spindes til genbrugsgarner og indgå i nyt tøj og tekstil.

Kontakt

Affald

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 24 23

affald@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00
 

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 28. juni 2023
Skrevet af Brøndby Kommune