Flere muligheder og mere grønt: Erhvervsområdet Ragnesminde skal have ny lokalplan

Ragnesminde i Brøndby, som er et af hovedstadsområdets største erhvervsområder, skal have en ny lokalplan. Den skal bl.a. sørge for, at virksomhederne kan bygge ud, og at de grønne træk bliver bevaret.

Ragnesminde i Brøndbyvester har længe været et attraktivt erhvervsområde for mange virksomheder. Men siden de nuværende lokalplaner for Ragnesminde Nord og Ragnesminde Syd blev vedtaget for snart 30 år siden, er der sket en stor udvikling i området. Der er kommet nye konkrete ønsker og behov fra de enkelte virksomheder, og derfor har kommunalbestyrelsen besluttet, at lokalplanen skal opdateres.

”Den nye lokalplan skal fastholde Ragnesminde som et traditionelt erhvervsområde med mulighed for industri, værksteder, logistik og lager. Men lokalplanen skal også fremtidssikre området ved fx at give virksomhederne mulighed for at bygge ud og mulighed for at etablere mere bæredygtige løsninger”, siger Finn Andersen, som er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Nye behov

Ragnesminde har fået mange nye virksomheder til området, og flere af de virksomheder, som har ligget i området i længere tid, har udviklet og ændret sig.

Der er fx kommet nye behov for typer af lagerbygninger, fordi virksomhederne nu i højere grad arbejder med onlinehandel, hvor de skal bringe varer ud til forbrugerne. Omkring Vallensbækvej, tæt på den nye letbanestation, vil der blive mulighed for at have pladskrævende udsalgsvarer og en vis detailhandel i form af salg af egne produkter.

Med lokalplanen vil virksomhederne også få fleksibilitet til at tilpasse parkeringen, så det passer til deres nuværende og fremtidige behov.

Fortsat fokus på bæredygtighed

Brøndby Kommunes øgede fokus på natur og bæredygtighed smitter også af på lokalplanen for erhvervsområdet. Fx vil der komme bedre muligheder for at lave grønne tage, grønne vægge og solenergianlæg.

Derudover foreslår kommunalbestyrelsen også, at et af områdets tydelige træk i dag med grønne rabatter med træer ud mod vejene skal fastholdes pga. biodiversitet og så området ser indbydende ud. Med lokalplanen må større træer på de nuværende friarealer ikke fældes uden en tilladelse fra kommunen. 

Planforslagene vil komme i høring i minimum otte uger.

Kontakt

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 24 10

teknik@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 22. august 2023
Skrevet af Brøndby Kommune