Fokus på højere trivsel og digital dannelse på skoleskemaet i Brøndby

Som en af de første kommuner i Danmark lancerer SSP i Brøndby nu læreplanen Det Sociale Pensum, som bl.a. skal øge trivslen og undervise eleverne i digital adfærd.

Når klokken ringer ind på Brøndbys folkeskoler, vil eleverne fremover møde ind til et nyt tema. I år rulles Det Sociale Pensum nemlig ud på alle klassetrin i kommunen. Her skal eleverne lære om forskellige emner, som fokuserer på deres trivsel. Det Sociale Pensum skal medvirke til, at flere børn og unge indgår i positive og sunde og dermed øge trivslen blandt Brøndbys børn og unge.

Det Sociale Pensum blev i sidste skoleår afprøvet på forskellige klassetrin og er lavet i samarbejde med SSP og skolerne.

”Jeg er stolt over, at vi nu kan udrulle Det Sociale Pensum på alle klassetrin, og jeg er sikker på, at det vil være med til at skabe en højere trivsel for alle vores elever i alle skolerne”, siger Anette Pilmark, formand for Børne- og Skoleudvalget.

Indeholder fire læringsmål

Eleverne skal arbejde med fire læringsmål: fællesskaber, konfliktløsning, digitale kompetencer og risikoadfærd. Når eleverne afslutter folkeskolen i Brøndby Kommune, har de ’bestået’ Det Sociale Pensum, og er dermed rustet til at indgå i fællesskaber, håndtere konflikter, begå sig på digitale platforme og sige nej til risikoadfærd.

I Det Sociale Pensum vil det fremgå, hvad teorien er bag undervisningen, og der vil være en rød tråd for både lærere, pædagoger og forældre.

”Jeg vil opfordre alle forældre til at læse i den flyer, der ligger på kommunens hjemmeside, og informationen de får på Aula, så de kan snakke med deres børn om, hvad de har lært og så de kan snakke med lærerne om det på forældremøderne”, siger Anette Pilmark.

Kontakt

SSP og Ungeenheden Brøndby

Fagchef for SSP og Ungenheden
Jens Ansbjerg

Telefon: 4328 2815 eller 2169 5930
Mail: jan@brondby.dk

Sidst opdateret den 17. august 2023
Skrevet af Brøndby Kommune