Brøndby Nord skal med i boligsocial helhedsplan

På grund af stigende udfordringer i boligområdet på Brøndby Nord Vej bliver området nu en del af den boligsociale helhedsplan i Brøndby Strand.

Der har i de senere år været en bekymrende udvikling i boligområdet ved Brøndby Nord Vej. Det har betydet, at Brøndby Nord er kommet på listen over forebyggelsesområder i Danmark. For at vende udviklingen, arbejder Brøndby Kommune, Det Boligsociale Sekretariat i Brøndby Strand og boligorganisationerne i Brøndby Nord på at få en boligsocial indsats i området med økonomisk støtte fra Landsbyggefonden.

”Jeg ser frem til, at vi i et tæt samarbejde mellem boligområdet og Brøndby Kommune kan sætte yderligere skub i en vigtig proces til gavn for beboerne i området. Det er vores forventning, at den boligsociale indsats i Brøndby Nord kan medvirke til, at der skabes en positiv udvikling i området for beboerne over de næste to år”, siger borgmester Kent Max Magelund.

Den boligsociale indsats i Brøndby Nord skal ikke stå alene, men være en del af den boligsociale helhedsplan, som Brøndby Strand allerede har. Dermed vil Boligforeningen AAB og Brøndby Boligselskabs afdeling på Brøndby Nord Vej blive en del af Brøndby Strands boligsociale helhedsplan.

Fokus på tryghed og beskæftigelse

For at vende udviklingen for Brøndby Nord Vej har boligorganisationerne peget på, at der er brug for indsatser, der gør at borgerne er trygge ved at færdes i området og støtte til at flere borgere kommer i beskæftigelse. Som et led i den nye helhedsplan skal der derfor fx arbejdes med at skabe relationer til de socialt isolerede grupper i området, og der vil være en direkte adgang til jobcentret i form af en medarbejder, som vil fungere som en go-to-person i Brøndby Nord.

For at øge trygheden i området, skal der arbejdes på at forebygge kriminalitet og utryghedsskabende adfærd. Det skal der bl.a. gøres ved at opsøge kriminalitetstruede unge i området.

Hvad er en boligsocial indsats?

  • En boligsocial indsats er en områdebaseret social indsats, der målrettet adresserer de udfordringer, der gør sig gældende i udsatte almene boligområder.
  • Den boligsociale indsats er karakteriseret ved at mobilisere de offentlige og civile kræfter i boligområdet og det omkringliggende lokalsamfund ud fra en helhedsorienteret tilgang.
  • Indsatsen involverer et bredt udsnit af aktører fra bl.a. boligorganisation, kommune, politi og frivilligorganisationer, som i samspil med beboerne i området agerer koordineret på en bred vifte af udfordringer, der gør sig gældende i boligområdet.
  • Den boligsociale indsats tager typisk afsæt i et lokalt placeret sekretariat i boligområdet, tæt på de beboere, som er genstand for indsatsen.
  • Landsbyggefonden finansierer hovedparten af de boligsociale indsatser i Danmark. Landsbyggefondens boligsociale midler kan søges af de almene boligorganisationer i samarbejde med den kommune, som det pågældende boligområde er placeret i. 

  Kilde: Landsbyggefonden

Kontakt

Social- og Sundhedsforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

Fax 43 43 65 43

social@brondby.dk

Sidst opdateret den 01. september 2023
Skrevet af Brøndby Kommune