Første skridt taget mod nyt friplejehjem i Brøndby

Kommunalbestyrelsen i Brøndby Kommune har besluttet at udbyde en grund til salg med henblik på at indgå aftale med en privat aktør om opførelse og drift af friplejehjem i stedet for at opføre ældrecenter i Vesterled som kommunalt byggeri.

Der kommer flere ældre i Brøndby Kommune, og der vil fremover blive større behov for flere pladser på ældrecentre. Samtidigt er der et massivt pres på kommunens anlægsramme, som forhindrer kommunen i at opføre et ældrecenter som kommunalt byggeri. Derfor har kommunalbestyrelsen på dets møde den 13. september besluttet at sælge et areal i Vesterled til byggeri af et friplejehjem med minimum 104 pladser. 

”Da det ikke er muligt at bygge et ældrecenter selv pga. anlægsloftet og de øvrige behov vi har for at sikre gode fysiske rammer for vores borgere, så er det her en god alternativ løsning, så vi fortsat kan sikre nogle gode og tidssvarende plejeboliger til vores ældre borgere. Vi forventer at få et godt og tæt samarbejde med det kommende friplejehjem om bl.a. visitation af borger, ligesom vi som kommune får en tilsynsopgave, som vi skal udfylde”, siger borgmester Kent Max Magelund.

I det oprindelige projekt med Ældrecenter Vesterled, hvor kommunen selv skulle være bygherre, var der også planlagt et byggeri af 48 midlertidige døgnpladser. Det bliver ikke en del af et kommende friplejehjem. I stedet vil de midlertidige døgnpladser skulle etableres som et selvstændigt projekt. Forvaltningen arbejder lige nu på indretning af midlertidige døgnpladser på Gildhøjhjemmet.

Udbudsprocessen går i gang i løbet af 2023, og det forventes, at friplejehjemmet kan modtage de første borgere i 2027.

Fakta: Hvad er et friplejehjem

  • Et friplejehjem er et privat ældrecenter, der leverer pleje og omsorg til beboere, der er visiteret til plejebolig. Det er kommunen, der visiterer borgeren til en plejebolig.
  • Friplejehjem er forpligtet til at leve op til service- og sundhedsloven på samme mådes om et kommunalt ældrecenter og den politisk bestemte kvalitetsstandard skal som minimum følges af friplejehjemmet. Kommunen fører tilsyn med et friplejehjem.
  • Som beboer betaler man husleje mv. i lighed med kommunens plejeboliger. Der vil ofte være mulighed for tilkøb af ydelser på friplejehjem, f.eks. ekstra rengøring. Muligheden for tilkøb varierer fra friplejehjem til friplejehjem.

Kontakt

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 24 10

teknik@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 15. september 2023
Skrevet af Brøndby Kommune