Havets Folkemøde byder på van(d)vittig sjove oplevelser for hele familien

Fang en krabbe og rør en fladfisk. Eller hop i et par waders og undersøg dyrelivet under havets overflade. Havets Folkemøde på Køge Marina den 9. september bliver også en hyggelig dag for børnefamilier, som kan se frem til at få en helt særlig naturoplevelse.

Strandkanten er et forunderligt sted, og selv på lave dybder er der et fascinerende liv, som børnefamilier helt gratis kan komme helt tæt på ved Havets Folkemøde lørdag den 9. september.

I strandkanten kan børnefamilier og andre interesserede for eksempel opleve livet under overfladen sammen med en naturvejleder – med alle sanser i brug. Med net og waders indfanges og undersøges fisk, krebsdyr, vandmænd og andre organismer, som er afhængige af et rent og varieret havmiljø.

Mærk havdyrene i et rørebassin

Fra land kan ungerne gå på opdagelse i et stort rørebassin, som Danmarks Naturfredningsforening sætter op. Her kan krabber, fisk og havplanter nærstuderes og røres. Hvis man har lyst, kan man lære at holde en krabbe eller røre en af de fladfisk, der skjuler sig på havbunden.  

Pandekager over bål og leg på en optimistjolle

Melder sulten sig, kan der laves pandekager over bål med Køge Søspejd, som også har en optimistjolle med, som børnene kan gå på opdagelse i. Der må kravles og leges til den store guldmedalje og hvem ved, måske får dit barn øjnene op for sejllads?

Meget mere på programmet – også for voksne

Havets Folkemøde finder sted på Køge Marina og Nordstranden den 9. september 2023 fra kl. 13 – 16 og udover aktiviteter for børn er der også spændende politiske debatter, forskere, rap med Per Vers, bådture og meget mere. 

Vi slutter dagen med at hoppe i havet sammen

Havets Folkemøde er en udvidelse af det årlige ”Hop i Havet”-arrangement, og derfor slutter dagen også med, at alle, der har lyst, hopper i havet på Nordstranden for at markere, hvor vigtig havet og de blå bølger er for os alle.

 

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 01. september 2023
Skrevet af Brøndby Kommune