Flere børn og unge skal cykle eller gå til og fra fritidsaktiviteter

Brøndby Kommune og Danmarks Idrætsforbund (DIF) deltager i et EU-projekt, hvor målet er at gøre transportvaner mere klimavenlige. I Brøndby vil indsatsen omhandle, hvilke tiltag der skal til, for at flere børn og unge vælger cyklen frem for bilen for at komme til og fra fritidsaktiviteter.

Når Brøndbys børn og unge skal til og fra fodbold, basket eller spejder, så skal de i højere grad cykle eller gå i stedet for at sidde på bagsædet af deres forældres bil. Det er målet i et nyt projekt, som Brøndby Kommune og Danmarks Idrætsforbund (DIF) er gået sammen om. Projektet er en del af det store EU-projekt ”Green Mobility Shift”.

I projektet vil omdrejningspunktet være at ændre adfærd, så børn og unge rent faktisk får brugt den cykel, som de måske har holdende i cykelstativet. Derfor skal både børn, forældre, foreninger og trænere inddrages i projektet.

”Jeg håber, at projektet kan være med til at få ændret vaner, så fx cyklen bliver det naturlige valg, når vores børn og unge skal til en fritidsaktivitet. Det vil både gavne miljøet og sundheden,” siger Michael Buch-Barnes, formand for Idræts- og Fritidsudvalget i Brøndby Kommune.

Også i DIF har man store forhåbninger til projektet:

”Som i resten af samfundet oplever vi også inden for idrættens verden en udfordring omkring transport til og fra træning. Med dette projekt håber vi bl.a. at kunne komme frem med nogle gode greb, som man kan bruge i foreningerne for at komme transportudfordringen til livs,” siger Rikke Rønholt, bestyrelsesmedlem i DIF.

Projektet bakker op om Brøndby Kommunes Klimaplan, hvor målet er, at Brøndby Kommune skal være CO2-neutral og klimatilpasset senest i 2050, om ’Bevæg dig for livet’, hvor ambitionen er at få flere til at være fysisk aktive i Brøndby og om DIF’s mål om at tage ansvar for implementeringen af FN’s Verdensmål med særlig fokus på at styrke idrættens sociale rolle i samfundet og formulere konkrete initiativer for reducering af idrættens klima- og miljøaftryk.

Kontakt

Klima og Miljø

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 24 35

miljo@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 25. oktober 2023
Skrevet af Brøndby Kommune