Pau gør Brøndby grønnere med støtte fra ’Grøn Pulje’

Med Brøndby Kommunes ’Grøn Pulje’ kan borgere få økonomisk støtte til grønne initiativer. Pau Poulsen har med hjælp fra puljen startet et projekt med naboerne, hvor de sammen skal plante 35 træer i deres haver.

I foråret oprettede Brøndby Kommune ’Grøn Pulje’, som kan søges af borgere, foreninger og institutioner til grønne aktiviteter. Den første ansøgning var fra Pau Poulsen, som gerne ville have flere træer i Brøndby til gavn for både dyr og mennesker og særligt for insekt- og fuglelivet.

”Jeg synes, at det er rigtig godt, at kommunen er gået ind på denne her måde for at skabe mere bæredygtighed”, siger Pau Poulsen, som bor i et rækkehus i Voldgården i Brøndbyøster.

Efter Pau Poulsen fik godkendt støtte til sin idé, fik han hurtigt samlet naboer, som gerne ville plante et træ i deres have. I Pau Poulsens egen have er der ikke plads til træerne, da han allerede har omlagt det meste af haven til gavn for biodiversiteten, men med projektet ønsker han at hjælpe sine naboer og gøre noget godt for naturen:

”Jeg synes, at det er fedt at være frivillig og gøre noget for andre, for planeten og for fremtiden. Vi har to steder, vi bor i. Den ene er vores krop og den anden er vores planet. Vi skal passe på dem begge”, siger han.

Via ’Grøn Pulje’ har han modtaget 10.000 kroner til projektet, som går direkte til indkøb af træer. Pau Poulsen bruger med glæde sin fritid på at planlægge projektet, undersøge træsorter, indhente tilbud og få naboer med i projektet. Indtil videre har 35 naboer meldt sig til, og dermed får Brøndby 35 ekstra træer, som kommer i jorden den 18. november, hvor naboerne mødes og planter træerne. De naboer, der ikke selv har kræfterne til at grave hullet til træet, hjælper Pau Poulsen.

Mens han venter på, at træerne skal i jorden til november, vil han bl.a. bruge tiden på at hjælpe en borger i en anden boligforening. Vedkommende er nemlig blevet inspireret af Pau Poulsen og vil nu også gerne i gang med et lignende projekt, og derfor vil Pau Poulsen nu hjælpe med ansøgningen til ’Grøn Pulje’.

Hvis du ligesom Pau Poulsen har en god idé til en grøn aktivitet, så kan du også søge ’Grøn Pulje’ på Brøndby Kommunes hjemmeside.

Pau Poulsen har fået støtte fra 'Grøn Pulje'

Kontakt

Klima og Miljø

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 24 35

miljo@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 04. oktober 2023
Skrevet af Brøndby Kommune