Så er det tid til vaccinationer mod covid-19 og influenza

Vi går et efterår i møde, hvor Sundhedsstyrelsen forventer, at smitten med både influenza og covid-19 vil stige.

Nogle borgere vil være i risiko for et alvorligt sygdomsforløb og vil derfor have mulighed for at blive gratis vaccineret mod en eller begge sygdomme i perioden fra den 1. oktober 2023 til og med den 15. januar 2024.

I Brøndby kan du blive vaccineret uden tidsbestilling på Brøndbyøster og Brøndbyvester apotek alle hverdage kl. 9.00-17.00. Mange andre apoteker i andre kommuner har også åbent for vaccination.

Hvem anbefales vaccination?

Risikoen for alvorlig sygdom med influenza og covid-19 stiger med alderen. Derfor bliver alle på 65 år og derover tilbudt gratis vaccination mod begge sygdomme.

Langt de fleste yngre personer får et mildt forløb, hvis de får influenza eller covid-19. Der er dog en række sygdomme og tilstande som øger risikoen for at få et alvorligt sygdomsforløb med influenza og covid-19, fx kronisk lungesygdom, svært nedsat immunforsvar eller graviditet. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man bliver vaccineret, hvis man er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb. Her tilbydes også gratis vaccination.

Hvor kan man blive vaccineret?

Hvis du er i målgruppen for vaccination, kan du blive vaccineret på udvalgte apoteker i alle kommuner og på regionale vaccinationssteder på et af hospitalerne i regionen. Vær opmærksom på, at det i år ikke er muligt at blive vaccineret hos sin praktiserende læge.

I Brøndby kan du blive vaccineret uden tidsbestilling på de to ovennævnte apoteker alle hverdage kl. 9.00-17.00.

Se hvilke hospitaler og apoteker, der tilbyder gratis vaccination herunder. 

Her kan du blive vaccineret mod covid-19 og influenza- Sundhedsstyrelsen

 

Læs mere om efterårets vaccinationsprogram på sst.dk/da/vaccination 

Kontakt

Social- og Sundhedsforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

Fax 43 43 65 43

social@brondby.dk

Sidst opdateret den 02. oktober 2023
Skrevet af Brøndby Kommune