Brøndby uddanner demensressourcepersoner

30 medarbejdere skal uddannes til demensressourcepersoner på kommunens tre ældrecentre.

Antallet af ældre stiger og dermed også forventelig antallet af borgere, der vil blive ramt af sygdommen demens. Derfor får personalet på Brøndby kommunes ældrecentrene styrket deres demensfaglig viden. Dermed kan de endnu bedre støtte borgere, der lider af demens, med forståelse for adfærden og kendskab til, hvordan man bedst muligt støtter og skaber den gode hverdag.

”Jeg er meget glad for, at vi giver vores dygtige personale flere værktøjer i forhold til de opgaver på demensområdet, der vil komme fremadrettet. 2024 og 2025 vil stå i demensens tegn på vores ældrecentre”, siger Maja Højgaard, formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Hvert ældrecenter får uddannet 10 medarbejdere på tværs af afdelingerne, der får speciel viden om demens og som sammen med demenskonsulenterne, vil understøtte deres kolleger i hverdagen. Brøndby Kommune får hjælp fra Københavns Professionshøjskole til uddannelsen.

Det øvrige personale skal på kursus i demens i det nye år – for mange bliver det en genopfriskning og for nogen bliver det ny viden og forståelse for demenssygdommen og de udfordringer, det giver både for borgeren, de pårørende og for det personale, som skal give omsorg og pleje.

I alt vil cirka 345 medarbejdere få et brush up kompetenceforløb inden for demensfaglig viden.

 

Kontakt

Social- og Sundhedsforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

Fax 43 43 65 43

social@brondby.dk

Sidst opdateret den 05. december 2023
Skrevet af Brøndby Kommune