Byttehuset gør det nemt at flytte hjemmefra

Byttehuset på genbrugsstationen er et sandt paradis for genbrugsglade borgere, der hver dag bytter gode brugte ting og sager. Nu udvider de deres sortiment med lanceringen af ’Flyv fra reden’-kasser, der er fyldt til randen med alt det ultimative til køkkenet - og som kan afhentes ganske gratis.

Du kender det sikkert. De nye køkkenknive er et stort ønske, men egentlig er de gamle knive for gode til at smide ud. Det er der heldigvis råd for. I det bemandede byttehus på Brøndby Genbrugsstation, kan gode og brugbare ting, som den ene ikke længere bruger, få nyt liv hos en anden.

I Brøndby er genbrug populært som aldrig før. Det mærker man i Byttehuset, hvor flere og flere borgere både indleverer og afhenter store og små ting til genbrug. Og der var ikke langt fra tanke til handling, da Byttehusets medarbejdere, besluttede at hjælpe unge mennesker, der skal flytte hjemmefra.

For det er både en stor og spændende ting at flytte hjemmefra – men det er samtidig også dyrt. Men nu er der hjælp at hente i Brøndby Byttehus, hvor Pernille og Lina, Lena og Soz har sammensat en hel række ’Flyv fra reden’-kasser med gode brugbare ting til køkkenet – som tallerkner, bestik, glas, gryder, fade, køkkenknive, kartoffelskræller, dl mål og meget mere. 

Find og aflever brugt guld i Byttehuset

Hvis du ikke kender Byttehuset på Brøndby Genbrugsstation, så ligner det til forveksling en stor og flot genbrugsbutik. Forskellen er bare, at i Byttehuset er alting gratis.

Byttehusets sortiment af gode brugte ting og sager består af alskens nips, elektronik, lamper, småmøbler, porcelæn, glas, spil, legetøj og ting til hus, have og hobby.

Konceptet med byttehuset går i al sin enkelthed går ud på, at borgerne bytter ting og sager med hinanden. Det minder om et loppemarked, men forskellen er, at alt er gratis. Man tager simpelthen gode, brugbare ting med, som man ikke længere selv bruger, og så kan man i stedet tage de ting med hjem, som andre er kommet med. Du behøver kun at have minimum 1 ting med for at få 1-5 ting med hjem fra byttehuset.

Der er selvfølgelig en regel om, at man kun afleverer ting i byttehuset, som er for gode til at smide ud og altså i rimelig god stand og rengjort.

Byttehuset ligger inde på Brøndby Genbrugsstation og har åbent tirsdag, onsdag og torsdag kl. 10-16 og lørdag og søndag kl. 10-15. Adressen er Sydgårdsvej 21.

Du kan følge Byttehuset på Facebook Brøndby Byttehus

Kontakt

Genbrugsstationen

Teknik- og Miljøforvaltningen

Sydgårdsvej 21
2605 Brøndby

Åbningstider

Alle dage: Kl. 09.00 - 17.00

Dog lukket den 24., 25., 26., og 31. december samt den 1. januar.

Sidst opdateret den 01. december 2023
Skrevet af Brøndby Kommune