Et grønnere alternativ til naturgas og olie: Brøndbys borgere kan snart få fjernvarme

Husejerne i Vesterled og den sydlige halvdel af Brøndby Strand kan nu fremtidssikre boligen ved at blive tilsluttet fjernvarme. Dermed kan disse borgere snart komme af med naturgas og olie, som Folketinget har besluttet at udfase.

Det skal være slut med at varme hjemmet op med naturgas og olie. Et bredt flertal i Folketinget besluttede i 2022, at fossile brændsler til opvarmning skal væk inden 2030. Fra 2035 skal alle gasfyr generelt være udfasede, så biogas bliver heller ikke et alternativ på længere sigt.

Naturgas og olie på vej ud

Derfor skal mange boligejere finde en anden og grønnere løsning til at varme hjemmet op i fremtiden. En løsning kan være fjernvarme, som borgerne i både Vesterled og Brøndby Strand syd for jernbanen får mulighed for at blive tilsluttet.

Det håber Finn Andersen, som er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby Kommune, at mange borgere vil takke ja til:

”En del af de klimaskadelige drivhusgasser kommer fra naturgas- og oliefyr i boliger, så for at nå Brøndbys vigtige klimamål er det nødvendigt at udfase de fossile brændsler. Kommunalbestyrelsen har derfor sat mål om, at 70% husstandene med naturgas- eller oliefyr skal være skiftet til fjernvarme eller en anden vedvarende energikilde i 2027 – og at 90% skal være det i 2030”, siger Finn Andersen.

Når de sidste gas- eller oliefyrede boliger i Brøndby er konverteret til fjernvarme, kan det spare klimaet for op mod 5.000 ton CO2 om året.

Chancen for at få fjernvarme er nu

Som husejer i Vesterled eller det sydlige Brøndby Strand er det nu, chancen er her for at fremtidssikre boligen ved blive tilsluttet fjernvarme. Hvis ikke udbygningen af fjernvarmen bliver gennemført, kommer muligheden måske aldrig igen.

Her kan fjernvarmen blive udbygget inden for de kommende år:

  • I Vesterled har borgerne i november fået tilsendt en leveringsaftale, som de kan underskrive, hvis de ønsker at få fjernvarme. Det er stadig muligt at skrive under – fristen er forlænget til 9. februar 2024.
  • I Brøndby Strand (syd for jernbanen) vil borgerne omkring marts 2024 få tilsendt en leveringsaftale til underskrift.
  • I det naturgasområde i Glostrup, der forsynes fra Brøndby Fjernvarme, har et stort flertal af borgerne allerede sagt ja tak til fjernvarme. I Vibeholm-området kommer der også fjernvarme fra Glostrup Forsyning.

Læs mere om dine muligheder på www.brondbyfjernvarme.dk

Brøndby Fjernvarme afholder borgermøde om fjernvarme i Vesterled den 25. januar kl. 19:00 i Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20.

Kontakt

Klima og Miljø

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 24 35

miljo@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 19. januar 2024
Skrevet af Brøndby Kommune