Værestedet Kravlegården er åbnet i Brøndby

I dag åbnede et nyt værested ved Storekær i Brøndbyøster. Dermed kan der nu sættes et punktum for års arbejde med at etablere det bedst mulige sted til kommunens socialt udsatte.

Der har været flere adresser i spil for at finde den ideelle beliggenhed til kommunens værested i Brøndbyøster, og rejsen til den officielle åbning har været lang og ikke uden udfordringer.

Værestedet har både været brændt delvist ned og måtte flytte adresse i forbindelse med byggeriet af en ny dagligvarebutik på Nygårds Plads.

Men nu er det slut med at opholde sig i de midlertidige rammer til stor glæde for brugerne og kommunens gadeplansmedarbejdere, for nu står en nybygget pavillon klar til Brøndbys socialt udsatte borgere: 

Det var derfor også en tilfreds borgmester, som i dag kunne åbne det nye værested:

”Jeg er meget glad for, at vi nu kan stille gode rammer til rådighed for brugerne – det fortjener de virkelig. Det ligger både mig og hele kommunalbestyrelsen meget på sinde at kunne tilbyde ordentlige faciliteter til vores udsatte borgere. Nu har de deres eget sted, som de nu kan sætte deres præg på, ligesom de havde det i den gamle Kravlegård med fællesaktiviteter, hyggekroge og plantekasser”, siger borgmester Kent Magelund.

Derudover rettede borgmesteren en særlig tak til Brøndby Boligselskab:

”Der skal lyde en stor tak til Brøndby Boligselskaber afdeling Brokær for deres velvillighed til at sælge os grunden, så vi nu har et godt værested i Brøndbyøster,” sagde borgmesteren blandt andet i sin tale.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Maja Højgaard, der fik æren af at klippe det røde bånd, var også meget glad på brugernes vegne:

”Kravlegården er ikke blot et sted, hvor brugerne kan mødes og få varmen. Det er også et sted med et stærkt sammenhold, hvor man kan få lov til at være i ro og fred. Jeg er sikker på, at brugerne sammen med gadeplansmedarbejderne igen kan få stablet alle de sunde og gode fællesaktiviteter på benene, som tidligere har kendetegnet stedet”, siger Maja Højgaard.

Mere end et værested

Efter en længere pause har Kravlegårdens brugere igen etableret Støtteforeningen Kravlegårdens Venner, hvor brugerne betaler kontingent til forskellige sociale tiltag, som fx julefrokost og fastelavnsfest.

Derudover har brugerne også i mange år været en aktiv del af ’Ombold – Fodbold for Socialt Udsatte’ og i 2018 modtog de en flot pris for at skabe et inkluderende fodboldfællesskab i Brøndby.

Kravlegården er åben hver dag fra kl. 7.00 – 21.00.

Det nye værested blev åbnet den 29. januar 2024.
Borgmester Kent Magelund og formand for Social- og Sundhedsudvalget indviede Kravlegården den 29. januar 2024.
Formand for Beskæftigelsesudvalget Hajg Zanazanian og formand for Social- og Sundhedsudvalget Maja Højgaard klippede snoren til Kravlegården
Kravlegården består af en stor udendørsterrasse, et opholdsrum, wc og køkken.

Kontakt

Multihuset 

Horsedammen 42
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 62

multihuset@brondby.dk

Sidst opdateret den 29. januar 2024
Skrevet af Brøndby Kommune