Brøndbys frivillige hyldet med priser og fest

Over 500 frivillige ildsjæle var samlet i Brøndby Hallen til årets store foreningsfest. Der blev uddelt priser til frivillige og foreninger, der har gjort sig særligt bemærket – og årets største idrætspræstationer blev også hyldet.

Igen i år var den røde løber rullet ud, og salen var festligt pyntet op, da Brøndbys frivillige foreninger ankom til den årlige foreningsfest i Brøndby Hallen fredag den 8. marts 2024.

De mange gæster blev i løbet af aftenen underholdt med et storslået sceneshow med prisuddeling og indslag fra lokale foreninger. Brøndby Taekwondo og Hokuto-Kai Karateklub gav deltagerne indblik i kampsportens verden, og CT Big Band underholdte med et 20 mands stort orkester med skøn swing- og dansemusik. Teatret Gorgerne sluttede aftenens program af med et brag af en musicaloptræden.

Borgmester Kent Magelund bød velkommen til fejringen med ordene:

”Kære frivillige i Brøndby – jeres indsats gør en kæmpe forskel for alle borgere i alle aldre. Jeres aktiviteter bidrager til glæde, sundhed og fællesskab. Fra mig og hele kommunalbestyrelsen skal lyde en stor tak til jer alle sammen”.

Årets Initiativ samler fællesskabet om en grøn dagsorden

Prisen for Årets Initiativ 2023 gik til GRØN KulturWeekend, som blev arrangeret af KONTRA-Brøndbys Kulturklub. GRØN KulturWeekend vinder prisen, fordi de repræsenterer en nytænkende tilgang til at fejre Brøndbys ambitiøse Klimaplan på en festlig, informativ og underholdende måde. Det, der gjorde GRØN Kulturweekend så ekstraordinært, var den sjove og oplysende tilgang til at samle fællesskabet om en grøn dagsorden. (Se foto nedenfor). 

Årets Ungdomsleder får flere unge til at bruge naturen

Prisen for Årets Ungdomsleder 2023 gik til Søren Kristensen, som er spejderleder i KIOWA-RINGEBÆK spejdergruppe. Søren Kristensen, bedre kendt som ASKE, vinder prisen for sit engagement og dedikation til spejderlivet i Brøndby gennem 25 år. Søren Kristensen har været en bærende kraft i spejdergruppens positive udvikling, og det er ikke mindst Søren Kristensens fortjeneste, at der sidste år blev etableret en spejderhytte i Ulsøparken i Brøndby Strand. (Se foto nedenfor). 

Årets Idrætsleder har egenhændigt skabt en toneangivende karateklub

Prisen som Årets Idrætsleder 2023 gik til Bjarne Ibsen fra Brøndby Karate Klub. Bjarne Ibsen vinder prisen, fordi han har været afgørende for klubbens succes på både nationalt og internationalt plan. På kun få år blev klubben en af de største og mest toneangivende klubber. Bjarne Ibsen er en enestående leder, der har viet dit liv til at lede Brøndby Karate Klub med en passion, der har formet generation efter generation. (Se foto nedenfor). 

Årets Frivilligpris hylder et lysende eksempel på inklusion og imødekommenhed

Årets Frivilligpris 2023 gik til Åben Dør i Nygårdskirken. Åben Dør vinder prisen for deres flotte bidrag til fællesskabet i Nygårdskirken gennem mere end 40 år. Åben Dør er ikke blot et sted, hvor der serveres god mad, men det er også et sted, hvor fællesskabet blomstrer. Her engagerer frivillige sig aktivt i at skabe hyggelige stunder, hvor brugerne kan nyde selskabet, deltage i spil og kortspil eller bare slappe af over en kop kaffe. Frivilligprisen er en velfortjent hyldest til et fællesskab, der har gjort en positiv forskel for mange mennesker. (Se foto nedenfor). 

Årets idrætspræstationer

De første, der blev hyldet på scenen, var de største idrætspræstationer i 2023, hvor adskillige udøvere fra Brøndby har vundet danmarksmesterskaber. Brøndby Kommune hyldede udøvere fra Svanholm Cricketklub, Brøndby Judo Klub, Brøndby Kajakklub, Svømmeklubben Vest Brøndby og Vallensbæk Rulleskøjteklub. (Se foto nedenfor). 

Prisen for Årets Initiativ 2023 gik til GRØN KulturWeekend, som blev arrangeret af KONTRA-Brøndbys Kulturklub.
Prisen for Årets Initiativ 2023 gik til GRØN KulturWeekend, som blev arrangeret af KONTRA-Brøndbys Kulturklub.
Prisen for Årets Ungdomsleder 2023 gik til Søren Kristensen, som er spejderleder i KIOWA-RINGEBÆK spejdergruppe.
Prisen som Årets Idrætsleder 2023 gik til Bjarne Ibsen fra Brøndby Karate Klub.
Årets Frivilligpris 2023 gik til Åben Dør i Nygårdskirken.
Årets idrætspræstationer.

Fakta om Foreningsfesten AKTIV

Foreningsfesten AKTIV i Brøndby så dagens lys i 2017, og er siden da blevet en tilbagevendende årlig begivenhed, der sætter fokus på og hylder Brøndbys sociale og folkeoplysende foreninger og det store frivillige arbejde, der ydes her. Ud over repræsentanter fra foreningerne deltager også repræsentanter fra Seniorrådet, Handicaprådet, Folkeoplysningsudvalget og Kommunalbestyrelsen.

Priserne uddeles på baggrund af lokalsamfundets indstillinger, hvorefter der udnævnes tre nominerede kandidater, inden vinderen afsløres ved Foreningsfesten AKTIV.

Når man kan indstille frivillige og foreninger til næste års prisuddeling, bliver det annonceret på kommunens hjemmeside.

Læs mere om Foreningsfesten AKTIV

Kontakt

Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

born@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Undgå lang ventetid i telefonen 

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 09. marts 2024
Skrevet af Brøndby Kommune