Brøndby indvier nyt spektakulært profilbørnehus

Så blev dørene slået op til Tranehaven, som er et børnehus helt ud over det sædvanlige – og det første børnehus i Brøndby, der fra grunden bliver opført med en særlig profil i forhold til bæredygtighed, natur og biodiversitet.

Lyden af glade børnestemmer har lydt siden februar, hvor de første børn blev budt velkommen, og den 3. april fik det nye børnehus sin officielle indvielse.

Det foregik traditionen tro med taler, rundvisning og lidt godt til ganen. Men inden da underholdt børnene med deres egen omskrevne version af ’Hjulene på bussen’ til stor begejstring for de fremmødte forældre, naboer og politikere.

Børnehuset Tranehaven er som Brøndbys øvrige børnehuse en integreret institution for børn i alderen 0-6 år. Det nye børnehus har plads til hele 160 børn, der bliver fordelt på fire vuggestue-grupper og fem børnehave-grupper. Der ud over får børnene glæde af en multisal, fantastiske udearealer og et natur- og science laboratorie, hvor børn og voksne sammen kan udforske og eksperimentere med verdenen omkring sig.

Borgmester Kent Magelund glæder sig over det færdige resultat, som på fornemmeste vis forener behovet for stor kapacitet med små og nære rammer for de mindste børn:

”Jeg synes, Brøndby har fået et helt fantastisk børnehus. Det er ikke alene et meget smukt hus. Det er også det første børnehus i Brøndby, der fra grunden er opført med en særlig profil i forhold til bæredygtighed, natur og biodiversitet. Her er alt det grønne en selvfølge. Fra valg af byggematerialer til de grønne omgivelser, grønne tage og træbeklædte facader. Selv den traditionelle legeplads er konverteret til en legehave, hvor det grønne bevares og tænkes ind i børnenes leg og pædagogiske aktiviteter”, siger borgmester Kent Magelund.

Der er stadig ledige pladser i det nye børnehus, men planen er, at byggeriet skal sikre, at det stigende antal børnefamilier, der flytter til Brøndby, har en institutionsplads i deres nærområde. Især udbygningen af den nye bydel Kirkebjerg betyder, at flere familier flytter til og derfor har Brøndby Kommune igangsat en række initiativer, der skal sørge for, at der er pasningstilbud med høj kvalitet til alle de nye børn.

Derfor glæder det også formand for Børne- og Skoleudvalget Anette Pilmark, at børnehuset nu står klar:

”Brøndby er inde i en rivende udvikling, og med Børnehuset Tranehaven glæder vi os over, at vi kan tilbyde familierne i området nogle fantastiske rammer til deres børn. Her er tænkt i gode løsninger og taget nogle bevidste bæredygtige hensyn både i forhold til selve byggeriet og udearealerne. Samtidig arbejder vores dygtige personale målrettet på at skabe en god daginstitution med tydelig faglighed, hyggelig stemning og med gode sunde værdier, som giver børnene den bedste start på livet”, siger Anette Pilmark.

Børnehuset Tranehaven bliver sammen med Børnehuset Kirkebjerg, Brøndbys første profilinstitution. Tranehaven er opført med en særlig profil i forhold til bæredygtighed, natur og biodiversitet. Kirkebjerg, som efter planen står klar i efteråret 2024, bliver opført med en særlig profil i forhold til idræt, bevægelse og kulturelle udtryksformer.

Kontakt

Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

born@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Undgå lang ventetid i telefonen 

Sidst opdateret den 04. april 2024
Skrevet af Brøndby Kommune