Borgmester besøgte ukrainere i Brøndby

Brøndbys borgmester og kommunaldirektør besøgte de ukrainske flygtninge, der nu er indkvarteret på to istandsatte kommunale gårde i Brøndby.

Der er pt. 40 fordrevne ukrainske børn og voksne i Brøndby. Flere af disse er nu flyttet ind i de kommunale gårde Hermosagård og Bakkegården, der er indrettet til formålet.

Borgmester Kent Magelund og kommunaldirektør Peter Kjærsgaard Pedersen aflagde forleden besøg hos ukrainerne på de to kommunale matrikler, og her blev de modtaget med åbne arme. Ukrainerne viste faciliteterne frem, bød på hjemmebagt kage og udtrykte stor taknemmelighed over forholdene.

”Det var utrolig givtigt og også rørende at møde ukrainerne. De er øjensynligt ved at falde godt til i deres nye omgivelser. Flere af dem lagde vægt på, at de rigtig gerne vil ud og arbejde, men at det kræver, at de kan få deres børn i dagtilbud. Det talte vi om, at vi har fokus på. Det er et større puslespil, der skal gå op, men vi er i gang,” siger borgmester Kent Magelund efter besøget.

Håndværkerne har haft travlt med at istandsætte de to gårde, Hermosagård og Bakkegården, så de kan huse adskillige familier. De ukrainske familier har hver deres værelse i bygningen og deles om køkken, badeværelse og fællesarealer.

Brøndby Kommune har indrettet bygningerne med basisting som senge, borde og stole. Derudover har ukrainerne i udstrakt grad benyttet sig af de gratis ting, de har hentet i Byttehuset på genbrugspladsen, som gavmilde Brøndbyborgere har været og indlevere.

Fototekst: Kommunaldirektør Peter Kjærsgaard Pedersen hilser på en af de ukrainske flygtninge, der bor med sin datter og sit barnebørn på Hermosagård. Efter rundvisning på gården bød hun borgmester og kommunaldirektør på hjemmelavet lagkage.

Sidst opdateret den 13. juni 2022
Skrevet af Brøndby Kommune