Nu huser fire tidligere gårde i Brøndby ukrainske flygtninge

Ungdomskulturhuset Pilegården og tre andre kommunale tidligere gårde er nu indrettet til at huse ukrainske flygtninge i Brøndby. Det betyder, at Pilegårdens aktiviteter midlertidigt er flyttet til ungdoms- og musikskolens lokaler på Nørregård i Brøndbyøster.

I dag bor cirka 85 ukrainske flygtninge i Brøndby, og inden længe forventes 25 yderligere at blive visiteret til kommunen.

Brøndby Kommune er forpligtet til at huse de fordrevne ukrainere, og derfor har man istandsat Hermosagård, Bakkegården og Sydgården, tre gamle gårde, til boliger med fælleskøkken. I den forbindelse har man måtte finde nye lokationer til de forskellige foreninger og klubber, der har haft til huse i de kommunale gårde.

Pilegården rykker til Nørregård

Senest har man også inddraget ungekulturhuset på Korsdalsvej, Pilegården, og indrettet værelser her til flere familier. Her har man også opsat en container med bad og toilet op i gården og etableret vaskerum i kælderen.

Det betyder, at de aktiviteter, der normalt finder sted i Pilegården som ungdomsskoleaktiviteter og psykologisk rådgivning til unge har måtte rykke ud af huset.

Ungekulturhuset er rykket over på Nørregård i ungdoms- og musikskolens lokaler. Pilegården husede også den psykologiske rådgivning RUM, som ligeledes har fået adresse på Nørregård, mens man ser på, hvor aktiviteterne skal være fremadrettet.

Lokale håndværkere har trådt til

Istandsættelsen af de kommunale bygninger og arbejdet med at omdanne dem til egnede boliger har skullet ske hurtigt. Tidsplanen holdt, fordi ikke mindst lokale håndværkere er trådt til og har ydet en ekstra indsats både før, under og efter sommerferien.

Ikke alle ukrainske flygtninge bor kommunalt indkvarteret. Nogle ukrainske flygtninge bor flere sammen i en almen lejlighed, og enkelte familier har allerede fået job og egen bolig.

Foto: Bakkegården er en af de tidligere gårde, der i dag huser flygtninge fra Ukraine.

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 31. august 2022
Skrevet af Brøndby Kommune