Dispensation til opførelse af byggeri med skærmet boenhed på Brøndbyøstervej 156B inden for skovbyggelinje for Brøndbyskoven.

Brøndby kommune har meddelt dispensation fra naturbeskyttelseslovens § 17 til opførelse af byggeri med skærmet boenhed på Brøndbyøstervej 156B (matr.nr. 11g, Brøndbyøster By, Brøndbyøster). Dispensationen er meddelt efter § 65 i naturbeskyttelsesloven. Læs mere om dispensationen her på siden.

Tegning med det midlertidige pavillonbyggeri (vist med blåt t.v.) og det ansøgte permanente byggeri (vist med gult)
Tegning med det midlertidige pavillonbyggeri (vist med blåt t.v.) og det ansøgte permanente byggeri (vist med gult)

På baggrund af et akut behov for at udvide kapaciteten af det eksisterende botilbud, blev der i 2018 givet en dispensation til etablering af et midlertidigt pavillonbyggeri indeholdende 4 boliger til et skærpet boligafsnit ”Enghusene” ved siden af botilbuddet ”Boligerne på Brøndbyøstervej”.

Enghusene er et specialtilbud for borgere med udviklingshæmning og psykiatriske tillægsdiagnoser samt behov for et individuelt og skærmet botilbud. Disse individuelle boliger er også - som det eneste sted i Brøndby - godkendt til borgere med domme og tidligere domsanbringelser.

Der er et stort pres på de sikrede botilbud, som ikke kan afvise at modtage domsanbragte og derfor konstant er overbelagte, hvilket betyder kritisable forhold for anbragte og personale. Derfor er der øget pres på at kommunerne skaber mulighed for at hjemtage borgere, som lægeligt vurderes til egnede til at indgå i samfundet igen.

Forvaltningerne har afsøgt mulighederne for at finde en permanent placering af ”Fremtidens Enghusene” andet steds i kommunen, så der ikke skulle søges om dispensation fra skovbyggelinjen, men det har ikke været muligt.

Projektet vil ikke ændre på skovbrynet og der er arbejdet med, at indblik til skoven friholdes.

Her kan du se dispensationen.

Placering af Enghusene

Dispensationer givet efter naturbeskyttelseslovens § 65 skal offentliggøres i 4 uger (klagefrist).

Dispensationen kan påklages inden 4 uger fra offentliggørelsen, senest den 8. november 2022. Det fremgår af dispensationens klagevejledning, hvem der er klageberettiget.

Sidst opdateret den 10. oktober 2022
Skrevet af Brøndby Kommune