Gratis tilbud til børn med overvægt vækker stor interesse

75 børn med overvægt og deres familier har fået hjælp i den kommunale sundhedspleje, siden de slog dørene op for et nyt tilbud baseret på ’Holbæk-modellen ’. Skal din familie være med?

Gun, Lotte, Vibeke og Pia er klar til at byde velkommen i Sundhedsklinikken, hvor børn og unge med overvægt kan få hjælp til vægttab efter den anerkendte ’Holbæk-model’.
Gun, Lotte, Vibeke og Pia er klar til at byde velkommen i Sundhedsklinikken, hvor børn og unge med overvægt kan få hjælp til vægttab efter den anerkendte ’Holbæk-model’.

Forrige år åbnede Brøndby Kommune Sundhedsklinikken, hvor børn og unge med overvægt kan få hjælp efter ’Holbæk-metoden’.  Tilbuddet er gratis og henvender sig til børn og unge i alderen 3-18 år.

Med Sundhedsklinikken har vi fået et tilbud, som giver meget bedre mulighed for at støtte vores børn og unge med at stoppe vægtøgning, få en sund livsstil og samtidig opnå bedre trivsel”, fortæller Pia Rønnenkamp, som er leder af Sundhedsplejen i Brøndby.

Brøndby Kommune har en stor andel af børn og unge med overvægt. Overvægt kan have fysiske og psykiske konsekvenser for det enkelte barn og herunder stor indvirkning på barnets generelle trivsel.

Vi ser, hvor meget det betyder for et barn at få hjælp til at stoppe vægtøgning. De trives bedre, de bliver gladere og får mere selvtillid og kan deltage mere aktivt i fællesskaber med andre børn og unge. Og en positiv sidegevinst er også, at det faktisk smitter af på hele familien trivsel. Så jeg håber, at vi får lejlighed til at møde mange flere familier med mod på en livsstilsændring”, siger hun.

Sundhedsplejen tager afsæt i den anerkendte metode 'Holbæk-modellen', hvor barnet og forældrene i samarbejde med sundhedspersonalet udarbejder en detaljeret plan for forløbet og hvor man mødes med familien hver 6. til 8. uge. Undervejs i forløbet rådgiver de specialuddannede sundhedsplejersker om både vægtregulering, kost, spisemønstre og motion.

De sunde og gode vaner skal ifølge Pia Rønnenkamp afspejle sig i hele familiens livsstil:

Tilbuddet henvender sig både til barnet og familien. For en vellykket indsats kræver, at hele familien bakker op. Al forskning viser nemlig, at familiens involvering, er helt afgørende for at opnå et godt resultat”, siger Pia Rønnenkamp.

 

Sidst opdateret den 31. oktober 2022
Skrevet af Brøndby Kommune