Dispensation til bearbejdning af landskabet omkring Gildhøj inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen.

Brøndby kommune har meddelt dispensation fra naturbeskyttelseslovens § 18 til bearbejdning af landskabet omkring Gildhøj på Sognevej bag rådhuset (matr.nr. 30ai, Brøndbyvester By, Brøndbyvester). Du kan læse mere om dispensationen her på siden.

Brøndby kommune har meddelt dispensation fra naturbeskyttelseslovens § 18 til bearbejdning af landskabet omkring Gildhøj på Sognevej bag rådhuset (matr.nr. 30ai, Brøndbyvester By, Brøndbyvester).

Arbejdsgruppen for større variation i natur og grønne områder arbejder på at skabe en biodiversitetspark rundt om rådhuset. Gruppen har i mail af 13. december 2022 ansøgt om dispensation fra naturbeskyttelseslovens fortidsmindebeskyttelseslinje for at området ved Gildhøj kan indgå i parken.

Der ønskes skabt en ramme omkring gravhøjen, der fremhæver den som et flot kultur-element.

Det østlige skovareal blødes op i kanterne og der etableres et klassisk dansk skovbryn. Det sydlige skovareal får en tydelig grænse med et naturhegn af skovens grene. De to skovområder bringes tættere sammen ved åbningen mod rådhusets skæmmende parkeringsplads med arter fra det levende hegn.

Mod naboerne i vest sløres havernes klippede ligusterhække hække for at skabe en bedre baggrund for gravhøjen med spredte småtræer kendte fra kulturlandskabet - tjørn og hassel.

Mod Sognevej etableres grøfter for at beskytte fortidsmindet mod biler der i dag hyppigt parkerer på græsset omkring gravhøjen og for at skabe vilkår for anden biodiversitet. Det vurderes, at være den mindst dominerende form for afgrænsning, der stadig sikre indblik og udkig.

På selve græsarealet og højen bliver der vekslet mellem uklippet græs, blomstereng og overdrevskarakter for at tilgodeser fugle- og insektliv.

Billede af projektskitse
Billede af projektskitse

Dispensationen er meddelt efter § 65 i naturbeskyttelsesloven.

Her kan du se ansøgning og dispensation.

Dispensationer givet efter naturbeskyttelseslovens § 65 skal offentliggøres i 4 uger (klagefrist).

Dispensationen kan påklages inden 4 uger fra offentliggørelsen, senest den 19. januar 2023. Det fremgår af dispensationens klagevejledning, hvem der er klageberettiget.    

Placering af landskab omkring Gildhøj
Billede af placering

Kontakt

Planafdelingen

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 24 48

tmf-byplan@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 21. december 2022
Skrevet af Brøndby Kommune