Brøndbys kunstgræsbane er efterårets bedste bane i landet

Kvindeligaen vurderer pt. Brøndbys nye kunstgræsbane som landets bedste. Banen ligger derfor lunt i svinget til den kommende kåring af Danmarks Bedste Bane.

Bane 2 i Brøndby har været efterårets bedste bane. Det mener anførerne i Kvindeligaen, der efter hver udekamp vurderer den bane, de har spillet på.

Danmarks Bedste Bane kåres ved sæsonafslutningen, men halvvejs gennem sæsonen topper Bane 2 i Brøndby, hvor Brøndby IF spiller sine hjemmekampe i Kvindeligaen.

Tre gange har kunstgræsset på Bane 2 fået topbedømmelsen ’fantastisk’ og tre gange har den fået den næstbedste bedømmelse, nemlig ’over middel’. Og en enkelt gang er den blevet vurderet som ’under middel’. Det giver en gennemsnitlig bedømmelse på 4,14, som er en overbevisende føring her midt i sæsonen.

Populær bane

Brøndbys kunstgræsbane er godt et halvt år gammel og er anlagt med banevanding, lysanlæg og varme.

Banen, der er blevet certificeret af FIFA, plejes og vedligeholdes på ugentlig basis af Brøndby Kommunes Materielgård.

”Banen bliver brugt rigtig meget, så vi er forbi dagligt for at fjerne affald. To gange ugentligt børster vi banen, og hver anden uge bliver den også striglet. Vejret er med til at afgøre, hvad der er brug for. Og så går vi banen efter på de særligt udsatte steder og fylder granulat på, hvis der behov for det,” fortæller Kim Wolfram, driftsleder på Materielgården i Brøndby Kommune.

25 års erfaring med at passe baner

Per Rasmussen fra Brøndby Kommunes Materielgård har efter 35 års ansættelse, og 25 års erfaring med at passe banerne på Brøndby Stadion, stor erfaring med pleje af fodboldbaner. Han er i dag fast mand på at passe kunstgræsbanen. Udover at fjerne blade, tyggegummi og fodspor, så børster han banen et par gange hver uge med en særlig maskine. Turen tager et par timer. Det er nødvendigt for at sikre banens levetid.

”Stråene skal helst stå op hele tiden. Hvis de lægger sig ned, kan de ikke genoprettes – så jeg kører i forskellige retninger for, at de står op,” fortæller Per Rasmussen.

Kommunens pleje af banen og brug af redskaber registreres i en logbog.

Per holder banen i topform

Per Rasmussen er flere gange ugentligt forbi for at vedligeholde kunstgræsbanen ved Brøndby Stadion. Her er han i gang med en tidlig runde på banen inden Superligaen stempler ind og spiller på banen kl. 10.

Sidst opdateret den 26. januar 2023
Skrevet af Brøndby Kommune