Se oversigt: Biodiversiteten blomstrer i Brøndby

Der er flere spændende projekter i gang i Brøndby for at øge biodiversiteten. Det skal være med til at sikre naturen og give gode oplevelser for borgerne.

Varmen og sommeren er over os. Blomsterne foldes ud i alle farver og får besøg af summende bier. Og der er gang i biodiversiteten mange steder i Brøndby. Som en del af Strategi Brøndby 2030 har Brøndby Kommune fokus på at skabe mere vild natur for at få en større biodiversitet. Den skal beskytte naturen og give dyr og insekter bedre livsbetingelser. Derudover skal det også give flere naturoplevelser for borgere og gæster i Brøndby kommune med lange græsser og flere blomster.

Nedenfor kan du se en oversigt over eksempler på projekter i Brøndby, som er med til at styrke biodiversiteten.

  • Boligorganisationen Tranemosegård skaber biodiversitet i mange af sine afdelinger og flere er på vej. I Maglelund i Brøndby Strand og Tranehaven, Tranevænget og Moserne i Brøndbyvester kan man opleve store blomsterbede, efterladte træstammer, der bliver gode hjem for insekter og pindsvin og skovbund i udkanten af afdelingen, der får lov at være i fred, så egern og pindsvin også her kan finde sig godt til rette. Læs mere her www.brondby.dk/tranemosegaard
  • KONTRA – Brøndbys KulturKlub, som er en frivillig folkeoplysende kultur – og idrætsforening, arrangerer GRØN KulturWeekend i Brøndby Strand den 10. - 11. juni. Kom og vær med. Der bliver et hav af grønne aktiviteter, der sætter fokus på miljø, klima og bæredygtighed. Læs mere: www.facebook.com/KontraKulturweekend/
  • Grønne nabofællesskaber er lokale fællesskaber, hvor naboer går sammen om at lave grønne aktiviteter og projekter. Det kan være vilde haver, fællesspisning eller byttemarkeder. Der har f.eks. været Tour de Vilde Haver i Brøndbyøster. Læs mere her, hvis du gerne vil være en del af et grønt fællesskab: www.brondby.dk/groen-nabo
  • I Brøndby Strand bliver der etableret en naturhave. Projektet er et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening (DN Brøndby) og Brøndby Kommunes projekt Fremtidens Brøndby Strand. Projektet har fået støtte fra Nordea-fonden på 571.000 kr. fra puljen "Her gror vi pulje" til en naturhave midt i Brøndby Strand. Læs mere: www.brondby.dk/naturhave
  • Til august begynder arbejdet med ”den grønne ankomstplads” i den nye bydel Kirkebjerg, hvor der er fokus på at øge biodiversiteten: Her plantes bl.a. træer, blomster, græsser, hjemmehørende og spiselige træer og buske m.v. Læs mere: www.brondby.dk/groen-ankomst
  • Børnehuset Tranehaven er en ny kommende profilinstitution i Brøndbyvester med en vision om bæredygtighed, biodiversitet og natur. Det er et klimavenligt byggeri, der får grønne tage og træspån på facaderne. Det nye børnehus skal være klar til at tage imod nye børn fra februar 2024. Læs mere: www.brondby.dk/tranehaven
  • Brøndby Kommune har haft fokus på forskellighed på de grønne arealer og har sået vilde blomster og lader græsset og vilde urter gro på mere end 120.000 m2. Snart vil der være en masse blomster og summende insekter. Læs mere: www.brondby.dk/groenne-arealer
  • Der etableres en biodiversitetspark ved rådhuset, som kan bruges til ophold, bevægelse og inspiration. I den forbindelse er der nu etableret en lang sti, som slynger sig hele vejen rundt om rådhuset. Læs mere: www.brondby.dk/biodiversitetspark

Få støtte til grøn aktivitet 

Har du en god idé til en grøn aktivitet? Så har du mulighed for at søge støtte fra kommunen. Læs mere: Grøn Pulje (brondby.dk)

Kontakt

Klima og Miljø

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 24 35

miljo@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 08. juni 2023
Skrevet af Brøndby Kommune