Letbanearbejde påvirker trafikken i uge 18-26

Letbanearbejdet i Brøndby går snart ind i en afsluttende fase. Nu mangler der at blive lagt skinner i to vejkryds og asfalt på hele strækningen. Begge dele forventes afsluttet før sommer.

Når man fra 2025 kan tage den første tur med letbanen mellem Lyngby og Ishøj, bliver det med to stop i Brøndby. Den ene letbanestation kommer til at ligge i krydset Søndre Ringvej / Park Allé (Kirkebjerg Station) og den anden letbanestation i krydset Søndre Ringvej / Vallensbækvej (Brøndbyvester Station).

Anlægsarbejdet, som bl.a. består af at udvide og ombygge kryds og veje er stort set færdigt. Tilbage er arbejdet med at lægge skinner i de to vejkryds, hvor de kommende letbanestationer skal være. Og så skal entreprenøren også lægges asfalt langs hele Søndre Ringvej.

Skinne- og asfaltarbejdet vil blive udført fra ultimo april til ultimo juni i uge 18-26.

Arbejdet vil have betydning for trafikken i Brøndby og man vil opleve flere trafikale restriktioner på Søndre Ringvej. Da asfaltarbejdet også foregår i nabokommunerne Vallensbæk og Glostrup, vil der også her være trafikale påvirkninger.  

Umiddelbart efter sommerferien begynder entreprenøren arbejdet med at opsætte køremaster og køreledninger inden byggeriet af letbanen er helt afsluttet og klar til testkørsel.

Øvrige letbaneprojekter i Brøndby


Brøndby Kommune forventer at begynde arbejdet med de to letbanestations-forpladser Kirkebjerg og Brøndbyvester ultimo 2024.

Gode råd for trafikanter i Brøndby

  • Planlæg din rejse på trafikinfo.dk, før du kører
  • Hold dig løbende orienteret om den aktuelle trafikinformation på trafikinfo.dk
  • Følg myndighedernes omkørselsrute
  • Øvrige information kan findes på dinletbane.dk/trafik

Følg byggeriet

På hjemmesiden dinletbane.dk/broendby kan du følge byggeriet i Brøndby og se, hvilket anlægsarbejde der er i gang i kommunen. Du kan også tilmelde dig infoservice, så du får information om byggeriet direkte på mail, når der er nyt anlægsarbejde.

Kontakt

Vejafdelingen

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 24 46

trafik@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 18. april 2024
Skrevet af Brøndby Kommune