Lokal restauratør overtager cafédriften i kulturhusene

Fra 1. maj 2024 indgår Brøndby Kommune en etårig forpagtningsaftale og overlader driften af caféerne i kulturhusene Kilden og Brønden til nye og erfarne kræfter, som skal sikre det bedst mulige tilbud til borgerne.

I knapt et år har Brøndbys borgere haft glæden af to caféer i kulturhusene Kilden og Brønden. Kulturcaféerne har dannet ramme om bl.a. koncerter, foredrag, børneaktiviteter og ikke mindst det daglige liv i husene, som også rummer to af kommunens tre biblioteker.

For at sikre caféernes fortsat høje niveau samt en sund økonomi, har kommunalbestyrelsen besluttet, at begge caféer skal bortforpagtes til Linda Karolina Maria Denker og Christian Ty Kronborg Nielsen, der har stor erfaring med cafédrift i Brøndby Kommune. De har fået en forpagtningsaftale i en forsøgsperiode på et år.    

Perioden træder i kraft 1. maj 2024, og Syed Bukhari, der er formand for Kulturudvalget, ser aftalen som en gevinst for både borgerne og kommunen:

”Vores kulturcaféer har i den grad skabt liv i kulturhusene, og det er positivt, at så mange borgere benytter sig af dem, hvilket også har afspejlet sig i husenes flotte besøgstal. For at skabe den bedst mulige fremtid for caféerne samt sikre fortsat højt niveau og udvikling, giver vi stafetten videre til erfarne, lokale kræfter, som kan videreføre kvaliteter som fællesskab, kvalitet og fornuftige priser.”

De nye private forpagtere kommer bl.a. til at stå for salg af drikke- og madvarer i forbindelse med arrangementer i begge huse.

Erfarne kræfter med kendskab til Vestegnen

De nye forpagtere driver i dag café/restaurant ’Spiseriet’, som ligger i det private kulturhus Kernen i Kirkebjerg.

Linda ser frem til at dykke nærmere ned i, hvad Brøndbyborgerne har af præferencer i den kommende periode:

”Vi bor selv på Vestegnen og har et stort kendskab til de lokale borgersegmenter herude. Derfor vil vores sortiment også afspejle borgernes ønsker i de enkelte huse. Den første tid kommer vi til at eksperimentere lidt mere, og så vil vi naturligvis trække på de erfaringer, som personalet har gjort sig i årets løb.”

Åbningstider og sortiment vil fremover kunne ses på www.oplevbrondby.dk.

De nye forpagtere Linda Karolina Maria Denker og Christian Ty Kronborg Nielsen har stor erfaring med cafédrift i Brøndby. De driver i dag café/restaurant ’Spiseriet’, som ligger i det private kulturhus Kernen i Kirkebjerg.

Kontakt

Pressekontakt

Line Rønø Baun
Kommunikationskonsulent

Tlf. 43 28 22 34 / 60 22 79 44
kommunikation@brondby.dk

Pressekontakt

Anni Hornbak Sperling
Kommunikationskonsulent

Tlf. 43 28 21 33
kommunikation@brondby.dk

Oplev Brøndby

Kulturhuset Kilden
Nygårds Pl. 31
2605 Brøndby

oplev@brondby.dk

Sidst opdateret den 12. april 2024
Skrevet af Brøndby Kommune