Støjen skal ned i Brøndby

Brøndbys Kommunalbestyrelse har netop vedtaget en ny støjhandlingsplan, der især har fokus på motorveje og på at sænke hastigheden på store og mindre kommunale veje.

Hele 64 procent af alle boliger i Brøndby er plagede af trafikstøj, hvilket gør Brøndby til en af de kommuner i landet, der døjer mest med den type støjbelastning.

Derfor har kommunalbestyrelsen i Brøndby den 22. maj 2024 vedtaget en ny støjhandlingsplan.

Tal fra Vejdirektoratet viser, at størstedelen af trafikstøjen kommer fra de tre statslige motorveje, der går gennem kommunen. Faktisk er knap 6.000 boliger påvirket af trafikstøj.

Derfor skal støjen fra motorvejene først og fremmest ned, og Brøndby Kommune vil fortsat arbejde målrettet på at påvirke Vejdirektoratet til at tage ansvar for trafikstøjen fra motorvejene.

Men motorvejene er ikke den eneste støjkilde. Der er også plads til forbedring på kommunens egne veje.

Derfor er det besluttet, at hastigheden skal ned på nogle af de større kommunale veje som Strandesplanaden, Søndre Ringvej og Roskildevej. Og på de mindre veje i boligområderne skal bilisterne højst køre 40 km i timen.

Brøndby Kommune vil også forbedre forholdene for de gående, for cyklisterne og for den kollektive trafik, så flere vælger disse muligheder frem for bilen. Færre biler på vejene vil i sig selv give mindre trafikstøj, og så vil der samtidig være en stor sundheds- og klimagevinst at hente.

Trafikstøj har været en af den nu afgåede borgmester Kent Magelunds mærkesager:

”Kampen mod trafikstøj er en meget vigtig dagsorden, fordi støjen går ud over vores sundhed og trivsel og begrænser vores mulighed for udvikle Brøndby Kommune. Vi tager derfor kampen mod trafikstøj meget seriøst, og jeg er utroligt glad for, at en af mine sidste handlinger som borgmester er at være med til at få den nye støjhandlingsplan vedtaget”, siger Kent Magelund.

Kontakt

Klima og Miljø

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 24 35

miljo@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 24. maj 2024
Skrevet af Brøndby Kommune